Note: the date for this event has passed. Please contact the event organizator or info@linkopingsciencepark.se if you have any questions.

Open Lab Day tillsammans med Neue

  • 28 February, 00:00
  • RISE, Spektrum, Fridtunagatan 41, Ebbepark
Sign up is closed

Välkommen till årets första Open Lab Day!

Den 28 februari bjuder IoT World in till årets första Open lab Day där vi välkomnar Neue som kommer att visa och berätta om sin IoT-plattform som inte kräver att man behöver skriva några program alls. Under tillfället kommer du få möjlighet att bekanta dig med deras innovativa produkter och få prova på att sätta upp ett komplett IoT-system från sensor till presentation av data.

För vem?

Det här är särskilt intressant för dig som inte vet så mycket om IoT, men är nyfiken på hur det skulle kunna användas i ditt sammanhang, men givetvis också för dig som är intresserad av att kunna snabbt sätta upp ett system som ett proof-of-concept. Välkommen att ta chansen att expandera din kompetens och kreativitet!

Notera: begränsat antal platser – först till kvarn!

Om Neue

Neue är ett svenskt startup-bolag inom IoT med 9 medarbetare och finns idag i 4 länder. Neue revolutionerar hur man bygger uppkopplade produkter och möjliggör snabbare, billigare och smidigare framtagande av produktprototyper samt utveckling och tillverkning av skräddarsydda smarta IoT-lösningar, baserat på deras standardprodukter.

Plattformen består av flera olika hårdvaror, med ett antal olika sensorer och uppkopplingsmöjligheter. För att användarna av plattformen snabbt ska kunna skapa och utveckla sina produktprototyper så har Neue valt att förse plattformen med en visuell programmeringslösning (no-code) där man kopplar ihop noder med olika fördefinierade funktioner med varandra och konfigurerar dessa för att på så sätt skapa firmware samt applikationer för sin uppkopplade hårdvara.

Kunderna erbjuds ”sensor-as-a-service”, där man kan starta med en idé och snabbt gå från prototyp till industriell skala, med samma hårdvara och mjukvara, från start till mål.

 

Vad är Open Lab Day?

”Open Lab Day” är ett koncept för där vi bjuder in medlemmar i IoT World att dyka ner i olika IoT-problem, ofta med hjälp av experter från leverantörer. Formatet är en workshop med chans att själv få prova på. Förkunskaper krävs inte, det räcker att vara nyfiken. Inga frågor är för dumma att ställas vid de här tillfällena.