Note: the date for this event has passed. Please contact the event organizator or info@linkopingsciencepark.se if you have any questions.

Ökad cirkulär ekonomi genom återtillverkning – Lunchklubben East Sweden

  • 10 June, 00:00
  • Zoom
Sign up is closed

Webbinarium: Ökad cirkulär ekonomi genom återtillverkning av produkter
I dagens debatt om klimat är det många företag och organisationer som vill framstå som att de utför aktiviteter inom deras verksamheter som är bra för klimatet. Det skrivs hållbarhetsrapporter som lyfter fram hur de enskilda företagen arbetar med klimatfrågor. Ett prisat företag inom vår region är t ex Toyota Material Handling som bl a lyfter upp hur man arbetar med att cirkulera sina gaffeltruckar inom olika hyravtal på ett resurseffektivt sätt.

Professor Erik Sundin har forskat på området återtillverkning (eng. remanufacturing) i över 20 år och samarbetat med företag i Sverige och utomlands för att kunna få bättre snurr på deras cirkularitet genom återtillverkning. Detta föredrag tar upp goda exempel på detta och hur man kan hitta vägar för att uppnå en mer cirkulär ekonomi.

 

Välkommen!

Länk till seminariet skickas efter anmälan. För att delta behövs ett gratiskonto på Zoom som går att laddas ner från Zoom’s webb eller via Zoom appen.

 

LUNCHKLUBBEN är ett nätverk för näringsliv och samhälle som håller dig uppdaterad på vad som händer inom forskningen med fokus på framtida möjligheter. Du får förutom ”koll på läget” även möjlighet att knyta nya kontakter och en välsmakande lunch. Läs mer på lunchklubben.nu, vid frågor kontakta lunchklubben@liu.se