Note: the date for this event has passed. Please contact the event organizator or info@linkopingsciencepark.se if you have any questions.

Nytt frihandelsavtal med Storbritannien – vad innebär det för ditt företag?

  • 4 February, 00:00
  • Online
Sign up is closed

Storbritannien är vår sjätte största exportmarknad och förblir även efter brexit en strategiskt viktig marknad för svenska företag i sin internationalisering. EU och Storbritannien enades om ett frihandelsavtal som tillämpas från 1 januari i år.

Avtalet har många fördelar jämfört med att inte ha ett avtal, men likväl är det inte lika lätt att handla med Storbritannien som det var innan brexit. Avtalet gör till exempel att import i Storbritannien blir tullfri förutsatt att företagen uppfyller reglerna enligt avtalet. För att få fördelarna med frihandelsavtalet måste alltså företag veta hur avtalet fungerar.

För att underlätta för företag att förstå vad avtalet innebär och anpassa sig efter de nya förutsättningarna bjuder vi in till ett webbinarium den 4 februari kl. 10.00

 

VÅRA TALARE OCH DERAS ÄMNEN KOPPLAT TILL FRIHANDELSAVTALET ÄR:

• Marika Amartey – Head of Export and FDI promotion på svenska ambassaden i Storbritannien – Välkomstanförande.
• Gustaf Bergström – Trade & Invest Commissioner United Kingdom, Business Sweden – Effekter hittills och synen på handeln med Storbritannien i framtiden.
• Emma Sävenborg och Christopher Wingård – Trade policy Adivsor, Kommerskollegium – Hur ser de tekniska reglerna ut och vad gäller för tjänster i avtalet?
• Mats Söderström – Trade Facilitation Adviser, Business Sweden –Vad krävs av er för att ni ska kunna skicka era varor tullfritt?