Note: the date for this event has passed. Please contact the event organizator or info@linkopingsciencepark.se if you have any questions.

Mjärdevi By Night

 • 9 October, 00:00

Science Park Mjärdevi öppnar dörrarna för allmänheten!

Revolutionerande produkter, företag och idéer utvecklas varje dag  i Science Park Mjärdevi.
Nu öppnar vi dörrarna för visa upp en del av det. Samla familj, vänner, barn och alla du känner och kom till Mjärdevi.

Under kvällen möter du företag och andra aktörer i parken som visar upp sina mest spännande innovationer. Utställare, scenprogram, happenings och matservering. Klicka “kommer” på Facebookeventet för senaste nytt.

 

 

 

 

 

 


 

Scenprogram

Mjärdevi Center

 • 16:00 Invigning av kvällen – Lena Miranda, VD Science Park Mjärdevi
 • 16:30 Patrik Johansson – Combitechs digitala verktyg minskar tjänsteresor klimatpåverkan
 • 17:30 Imagilabs Får tjejer att bli skaparna av framtidens teknik och företag
  (möjliggörs av Prodelox)
 • 18:30 Hannes Sjöblad – Biohacking och samhällets utveckling med ny teknik
  (Möjliggörs av Science Park Mjärdevi, BRP Systems och Skill)
 • 19:00 Avslutning

Creactive

 • 16:30 Girls in STEM
 • 16:45 Sofia Thunberg – Sociala robotar
 • 17:15 Karin Ackerholm – Social
  innovation förändrar på riktigt
 • 17:45 Björn Runov – får fler att förstå matte med teknikens hjälp
 • 18:15 Kalle Rosenbaum – gör Bitcoin begripligt

Förutom scenprogrammet är det en rad aktiviteter på Mjärdevi Center, Creactive, Collegium, Teknikringen 9 och 7. Se alla delar i scenprogrammet och kartan över utställare och aktiviteter.

Talare

Hannes Sjöblad

Hannes Sjöblad har en bakgrund som företagsledare, teknikaktivist och biohacker. Hans arbete och insikter inom kroppsnära teknik har uppmärksammats internationellt av bland annat Wired, Motherboard, Bloomberg, Business Insider, Frankfurter Allgemeine Zeitung, CNN, BBC, Daily Mail, Le Figaro, Nouvel Observateur, Heise.de med flera.

Den accelererade teknikutvecklingen påverkar allt omkring oss i ett allt snabbare tempo. Detta skapar ofta känslor av osäkerhet och otrygghet. För att motverka detta är det viktigare än någonsin att skapa sammanhang och förklara vad det är som sker.

Hannes styrka ligger i att han på ett tillgängligt sätt förklarar vad det är som pågår och vad de drivande faktorerna är. Han kopplar ihop de viktigaste elementen i en begriplig helhet och visar på vad som är på väg att hända härnäst.

Genom konkreta exempel baserad på egen research och erfarenhet visar Hannes hur teknikutvecklingen förändrar vårt sätt att arbeta, att kommunicera, att förflytta oss, att producera mat, att bota sjukdomar, att sköta vår hälsa, att fortplanta oss och ytterst både våra kroppar, våra företag samt våra samhällen.

Vad betyder dessa omvälvande samhällsförändringar och hur skall vi hantera dem? En sak är säker – förändringarna sker vare sig vi vill det eller ej. Så det bästa är att försöka förstå dem. Hannes engagerade berättelser berör våra mest centrala uppfattningar om samhället och oss själva, och lämnar ingen oberörd.

Föreläsningen möjliggörs av BRP Systems och Skill.

Karin Ackerholm

Social innovation – idéer som förändrar världen. Innovation är nödvändigt för att hitta lösningar på de utmaningar som finns i genomförandet av Agenda 2030. Genom sitt arbete på Liu Impact Factory möter Karin dagligen entreprenörer och idéebärare som brinner för att utveckla världen. På Mjärdevi by Night berättar karin om hur du kan göra skillnad på riktigt.

imagiLabs

Får tjejer att bli skaparna av framtida teknik och företag. imagiLabs grundades av Dora och Beatrice 2017. Dora har en bakgrund innom människa-dator interaktion och entreprenörskap och Beatrice har pluggat till ingenjör. De brinner för att barn ska lära sig att skapa med kod.

imagiLabs deltagande möjligörs tack vare stöd från Prodelox.

Patrik Johansson

Combitechs digitala verktyg minskar tjänsteresor klimatpåverkan. It- och teknikkonsultbolaget Combitech har utvecklat ett statistikverktyg för att samla, presentera och analysera sina medarbetares klimatavtryck när de reser i tjänsten. Patrik Johansson är miljöchef på Combitech och delar med sig av deras erfarenheter och insikter kring utvecklingen och effekterna av verktyget.

Calle Rosenbaum

En begriplig förklaring av bitcoin. Calle Rosenbaum är författare till boken grokking Bitcoin som förklarar inte bara varför Bitcoins supportar litar så djupt på systemet. Boken förklarar på ett tillgänglig sätt tekniken, som i grunden är ett världsrevolutionerande system. Calle är datorvetare och grundare av företaget Propeller, ett Bitcoinkonsultföretag.

Björn Runow

Han får fler att fatta matte. Det började med hjälp till klasskompisarna, fortsatte med vikariat som mattelärare och eget läxhjälpsföretag. Nu har LiU-studenten Björn Runow en egen Youtube-kanal där han i korta klipp förklarar matematikens mysterier.

Sofia Thunberg

Sociala robotar tar plats på Arbetets museum. Sociala robotar verkar vara här för att stanna – men vilken roll vill vi att de ska spela i framtiden? Sofia Thunberg berättar om den nya utställningen Hej robot! där Arbetets museum vill väcka frågor om teknikutvecklingen och sätta in robotarna i ett sammanhang. Sofia är doktorand i social robotik vid Linköpings universitet och medlem av Science park Mjärdevis Studentstyrelse.

 

Sprid ordet

Här finns material du kan använda för att marknadsföra Mjärdevi by Night på ditt företag eller arbetsplats