Note: the date for this event has passed. Please contact the event organizator or info@linkopingsciencepark.se if you have any questions.

Lunchseminarium med Sveriges konsul i Nevada: Etablera sig i USA

  • 22 May, 00:00

Vad som är viktigt att veta om man planerar att sätta upp ett företag i USA: Lena D.I.Walther är svensk konsul i Nevada och driver där ett konsultföretag som hjälper företag att etablera sig i Usa, och vice versa. Vi kommer att få ta del av Lenas erfarenheter kring företagsetableringar i Usa.

Lena och hennes make flyttade till Las Vegas för snart 20 år sedan efter en lång karriär inom diplomatkåren, både den svenska och amerikanska. De hade startat ett företag som tillverkade laserkristaller för främst reklamindustrin men också presentmarknaden. Företaget såldes efter sju år och Lena startade ett nytt företag som importerade skandinavisk design; möbler, lampor, mattor, glaskonst, med mera. Därefter följde några år inom modebranchen. Hon driver också en välgörenhetsorganisation som arbetar med att informera och varna om sexhandeln, speciellt av minderåriga.

Seminariet genomförs i samarbete med Östsvenska Handelskammaren och Business Sweden.