Note: the date for this event has passed. Please contact the event organizator or info@linkopingsciencepark.se if you have any questions.

Lunchklubben – Från Afrikas savann till de svenska skogarna

  • 2 October, 11:45-13:00
  • Campus Valla, Zenith-huset, Zero
Sign up is closed

Från Afrikas savann till de svenska skogarna – ett exempel på hur sensorinformatik bidrar till en ökad biologisk mångfald

Under 10 års tid har LiU utvecklat teknik för att hjälpa parkvakter i Kenya att bevara noshörningar. Teknik som stöttar både vid tillsyn och som skydd mot tjuvjakt.  Även i Sverige hittar vi konflikter mellan djur och människa med liknande problem att bevara den biologiska mångfalden. Under de senaste två åren har tekniken LiU utvecklat anpassats för att användas även i Sverige för tillsyn av såväl betesdjur som rovdjur.

LiU har glädjen att bjuda in dig till att höra Fredrik Gustafsson, professor i sensorinformatik vid LiU, fördjupa diskussionen om teknikens roll och bakgrunden till behovet av forskning inom området. Tillsammans med Rebecka Le Moine, riksdagsledamot (MP) presenteras vidare vad lagar och förordningar som sätts av politiker kan göra. Och vad har djurparkerna för roll i dessa frågor?

IoT World bjuder på en lättare lunch. Varmt välkommen!

Föreläsningen sker på svenska.

Speakers

Rebecka Le Moine

Riksdagsledamot, MP

Fredrik Gustafsson

Professor i sensorinformatik vid LiU

Om Lunchklubben

  • Lunchklubben är ett nätverk för näringsliv och samhälle som håller dig uppdaterad på vad som händer inom forskningen med fokus på framtida möjligheter. Du får förutom ”koll på läget” även möjlighet att knyta nya kontakter. Vid frågor kontakta lunchklubben@liu.se

    Arrangörer:
    Lunchklubben arrangeras i samverkan mellan Linköpings universitet, Linköpings Science Park, Norrköpings Science Park och Region Östergötland.

Om IoT World

  • IoT World är en öppen kunskapsplattform med processer och testmiljöer där medlemmarna delar erfarenheter och samskapar innovationer. Vi er erbjuder en arena för professionellt lärande där aktiviteter anordnas efter medlemmarnas behov och önskemål, samt trender från omvärldsbevakningar. Vi finns till för att möjliggöra för teknikbolag, offentlig sektor och akademin att ligga i framkant gällande IoT-lösningar och därmed bidra till ett hållbart samhälle. IoT World är inget utan sina medlemmar, att bli medlem i vårt community är gratis och du kan läsa mer om hur du blir det här.