Note: the date for this event has passed. Please contact the event organizator or info@linkopingsciencepark.se if you have any questions.

LUNCHKLUBBEN – Framtiden är inte science fiction – den är redan här!

  • 12 June, 00:00

Framtiden är inte science fiction, den är redan här! Robotar med empati, social kompetens och en bra mycket högre intelligens än människans? Det låter kanske lite läskigt, men enligt robotutvecklaren Fredrik Löfgren är det både realistiskt och en positiv utveckling! Fredrik tar er med på ett äventyr in i framtiden, fylld med robotar som kan måla, rädda folk ur brinnande byggnader och kanske till och med bli kära?

Fredrik Löfgren studerar hur teknologin, digitalisering och AI påverkar och förändrar vårt samhälle, vårt sätt att leva och våra arbetsplatser. Vilka möjligheter robotiseringen har för samhällsutveckling och se på vilka effekter roboten har och kan ha på förhållandet mellan människor och maskiner, sysselsättning och den framtida arbetsmarknaden i landet. Var beredd på att få ett helt nytt perspektiv på artificiell intelligens och dess möjligheter och risker.

Program

11:30 Incheckning och mingel
11:45 Lunch och kaffe
12:30 Föredrag
13:00 Avslut/frågestund för de som har möjlighet att stanna kvar