Note: the date for this event has passed. Please contact the event organizator or info@linkopingsciencepark.se if you have any questions.

Lunchklubben: Ansiktsigenkänning -vad, hur och varför?

  • 19 October, 00:00
  • Online
Sign up is closed

Forskning på ansiktsigenkänning, med och utan hjälp av datorer, har pågått under lång tid, och på sistone har datorerna blivit så bra på det att de i många fall är bättre än människor. Numera ser vi det inbyggt i telefoner, datorer, övervakningssystem, m.m. Men hur fungerar det, och vad är det egentligen? Hur bra är det, och vad vill och kan man använda det till?

Jörgen Ahlberg är docent i datorseende vid Institutionen för systemteknik (ISY) samt medgrundare till företaget Visage Technologies AB. Han forskar bland annat på metoder för att hitta, följa, analysera och känna igen ansikten i bild och video.
Välkommen!
Länk till seminariet skickas efter anmälan. För att delta behövs ett gratiskonto på Zoom som går att laddas ner från Zoom’s webb eller via Zoom appen.

LUNCHKLUBBEN
Ett mötesplats för näringsliv och samhälle som håller dig uppdaterad på vad som händer inom forskningen med fokus på framtida möjligheter. Du får förutom ”koll på läget” även möjlighet att knyta nya kontakter. Läs mer på lunchklubben.nu, vid frågor kontakta lunchklubben@liu.se.

ARRANGÖRER
Lunchklubben arrangeras i samverkan mellan Linköpings universitet, Linköpings Science Park, Norrköpings Science Park och Region Östergötland.