Note: the date for this event has passed. Please contact the event organizator or info@linkopingsciencepark.se if you have any questions.

LiU SAI – Scenen för AI #10 Sveriges AI-framtid

  • 12 December, 00:00
  • Zenit, Campus Valla, Linköpings Universitet
Sign up is closed

AGENDA:

När: 12 december

Klockan: 15-17 (dörrarna öppnar kl 14.30)

Plats: Zenit, Campus Valla


Hur ser framtiden för AI ut i Sverige? Vad görs på området från politikens håll? Vilka utmaningar finns hos privat och offentlig sektor? Och vad behövs egentligen för att accelerera användningen av AI i Sverige?

Välkommen till årets sista tillfälle av Scenen för AI. Den här gången är fokus på Sveriges AI-framtid, med en rad intressanta talare och gäster. Vi får ta del av två presentationer och även en paneldiskussion med olika perspektiv på ämnet.

Först ut är Helena Löfgren som är Analytiker vid Tillväxtanalys, som har regeringens uppdrag att analysera och utvärdera svensk tillväxtpolitik. Hon kommer presentera det arbete Tillväxtanalys just nu genomför kopplat till AI-området.

Sedan får vi höra Joakim Wernberg prata AI i ekonomi och näringsliv utifrån rapporten Varför AI? och även belysa det arbete som genomförts i regeringsuppdraget om Digital spetskompetens. Han kommer här tala om de utmaningarna för privat och offentlig sektor i samband med digitalisering och AI-utvecklingen, inte minst gällande kompetensförsörjning.

Joakim är idag forskningsledare med inriktning mot digitalisering och teknikutveckling vid Entreprenörskapsforum.

Efter detta är det dags för en paneldiskussion med representanter från bl.a. politiken på nationell nivå. Mer info om detta uppdateras inom kort på liu.se/sai.

Tillfället genomförs den här gången på svenska. Presentationerna och debatten kommer att spelas in och publiceras i efterhand på liu.se/sai.

Varmt välkommen!

 

 

NOTE: This event will be held in Swedish.