Note: the date for this event has passed. Please contact the event organizator or info@linkopingsciencepark.se if you have any questions.

Linköping kommuns Näringslivsdagen 2022

  • 28 April, 00:00
  • Cupolen
Sign up is closed
I år blir Näringslivsdagen större än någonsin! Vi har slagit ihop den med Samhällsbyggnadsdagen för att tillsammans sätta fokus på hur näringslivet och stadens utveckling går hand i hand. Det är tillsammans vi bygger Linköping – och Linköping växer snabbt! Nya människor och företag söker sig ständigt till vår stad, platsen där du möter framtiden.
Under Näringslivsdagen kommer vi bland annat berätta om placeringen av Ostlänken i Linköping, planerna för stadens utveckling och nya satsningar inom besöksnäringen. Du kommer även få inspiration av spännande näringslivsprofiler som berättar om sina resor och gott om tid att knyta nya kontakter.
Passa på att träffa oss och kommunens förtroendevalda och diskutera Linköpings framtid.

 

Mer information om innehåll i programpunkterna

Inledning och välkommen
Niklas Borg, Kommunstyrelsens ordförande, Louise Felldin, Näringslivsdirektör och Leif Lindberg, Samhällsbyggnadsdirektör.

Linköpings varumärke äger vi tillsammans

För att Linköping ska fortsätta vara en attraktiv plats för invånare, besökare, talanger och investeringar, behöver vi tillsammans kommunicera de konkurrensfördelar som särskiljer Linköping och gör platsen relevant och attraktiv.
Därför finns Linköpings platsvarumärke, fritt att använda för alla. Du får höra om det senaste i arbetet och hur ditt företag kan använda materialet.

Staden växer

Allt fler vill bo och verka i Linköping, framtidsstaden som ständigt växer och utvecklas. Alisa Basic, stadsplaneringschef på Linköpings kommun, ger en inblick i kommunens inriktningar för utvecklingen samt några av stadens aktuella och spännande stadsutvecklingsprojekt.

Det senaste om Ostlänken

Ostlänken är det mest omvälvande projektet i Linköpings historia. Fredrik Sandberg och Anna Lamberthz, projektledare för Linköpings kommuns del i projektet, ger en dagsfärsk uppdatering av läget och vad som kommer att hända framöver.

Tillsammans gör vi Linköping tryggare

Hösten 2021 bjöd kommunen in näringslivet till ett dialogmöte med fokus på säkerhetsfrågor. Nu berättar kommunen hur näringslivets synpunkter har tagits vidare, ger konkreta exempel på varför samarbetet mellan kommunen, polisen och näringslivet är så viktigt – och hur du gör för att tipsa oss vid misstankar om brott och fusk.

Nya satsningar inom besöksnäringen

Linköping kommer snart kunna stoltsera med ett nytt besöksmål – LasseMajas Deckarhus. Magnus T Wetterö, VD, berättar om satsningen och vad besökarna kommer få uppleva.
Vi får även ett svep över flera andra spännande satsningar som är på gång!

Tre entreprenörer om sina resor

Lyssna till tre företag som alla driver på utvecklingen inom sin bransch för att leda oss in i framtiden.

Hur kommunen använder rapporter och undersökningar

Det finns många olika rapporter och undersökningar om hur näringslivet i Linköping mår, men vad blir den samlade bilden? Och vilket betyg ger företagen till kommunen när det gäller service och bemötande? Erik Åqvist, Linköpings kommun ger en inblick i de senaste siffrorna och hur kommunen använder dem i sitt kontinuerliga förbättringsarbete.

Med reservation för ändring. 

Varmt välkommen till Näringslivsdagen 28 april 2022 kl 08.00 – 12.30 på Cupolen, Linköping!

Niklas Borg
Komunstyrelsens ordförande
Linköpings Kommun

Louise Felldin
Näringslivsdirektör 
Linköpings Kommun

Leif Lindberg
Miljö- och samhällsbyggnadsdirektör
Linköpings Kommun