Note: the date for this event has passed. Please contact the event organizator or info@linkopingsciencepark.se if you have any questions.

Internet – frihetsrörelse i kodform eller hot mot demokratin?

  • 7 September, 00:00
  • Gradängen Collegium, Teknikringen 7, 583 30 Linköping
Sign up is closed

Med utgångspunkt i över 25 års praktisk erfarenhet, berättar Mattias Beijmo om människoöden, händelser och teknik som kommer få dig att omvärdera hur du ser på ditt digitala liv. Du kommer lämna föreläsningen med mer kunskap och större försiktighet än tidigare, men chansen är stor att du också kommer älska internet ännu mer.

Internetteknologi, sociala plattformar och digitala verktyg som vi använder för vårt dagliga liv, används också i de digitala konflikter som rasar online. Viral desinformation, algoritmiskt styrd påverkan och statlig datainsamling är en exempel på ofrånkomliga delar av internetmediet — i såväl krigs- som fredstid.

Men internet är också en frihetsrörelse i kodform. Kriget i Ukraina har återigen visat hur internet fungerar som en digital gerillaverksamhet och ett civilförsvar där alla, även du, kan vara en del av motståndsrörelsen.

Gästföreläsare Mattias Beijmo

Mattias Beijmo är digitaliseringsexpert och författare med över 20 års erfarenhet av att arbeta med data, digitalisering, demokrati och samhälle.


Arrangörer: Goto 10, Internetstiftelsen, Mattias Beijmo

Goto 10 är en arena där individer och organisationer kan dela kunskap, idéer och perspektiv. Detta event speglar arrangörens åsikter, och delas nödvändigtvis inte av oss på Goto 10 och Internetstiftelsen. På Goto 10 får idéer och kunskap testat, diskuteras och utvecklas så länge de följer riktlinjerna.