Note: the date for this event has passed. Please contact the event organizator or info@linkopingsciencepark.se if you have any questions.

Hur gör man innovation till en vana? Frukostföreläsning med SOS Alarm och Innovation360 Group

  • 31 August, 00:00

Hur gör SOS Alarm och vilken innovationsförmåga har Science Park Mjärdevi?

Välkommen att lyssna på hur SOS Alarm byggt sitt innovation management system för att göra innovation till en vana – en del av det dagliga arbetet.

Ta del av innovationsanalys av Science Park Mjärdevi. Vilka förmågor krävs för ett  innovation management system och vilka förmågor är starka respektive svaga i Science Park Mjärdevi.

I analysen kontrasteras Mjärdevi mot de bästa innovatörerna i världen.  Med avancerad AI (artificiell intelligens) kan vi redovisa styrkor och svagheter och bygga hypoteser där Mjärdevi kan förändra och förbättra sin innovationsförmåga.

OBS! För att vi ska ha så bra underlag som möjligt är det viktigt du deltar och besvarar en enkät (frivilligt) när du anmält dig till föreläsningen.

Speakers

Andreas Höglund

Verksamhetsutvecklare på SOS Alarm.  Hur gör SOS Alarm innovation till en vana?

Andreas Höglund kommer att berätta om hur SOS Alarm arbetar med korsfunktionella team “Innovation Taskforces” för att testa av strategiska initiativ.

Metodiken bygger på Innovation360s hypotesbaserade arbetssätt med experiment i snabba iterationer för att begå alla nödvändiga misstag så snabbt och billigt som möjligt.

Jobbar dagligdags som verksamhetsutvecklare på SOS Alarm med fokus på förbättringsförslag, har varit med i innovation Task force sen början och har precis lämnat ifrån mig den femte omgången beslutsunderlag.

Tekniknörd som är helt övertygad om att robotar och robotifiering är framtiden för myndigheter och företag.

Niclas Claesson

Innovationsspecialist. Vilken innovationsförmåga har Science Park Mjärdevi?

Niclas kommer att presentera Innovation360s innovationsramverk och en analys av Mjärdevi Science parks innovationsförmåga. I analysen kontrasteras Science Park Mjärdevi mot de bästa innovatörerna i världen. Med avancerad AI (artificiell intelligens) kan vi redovisa styrkor och svagheter och bygga hypoteser där Mjärdevi kan förändra och förbättra sin innovationsförmåga. För att vi ska ha så bra underlag som möjligt är det viktigt du deltar och besvarar en enkät (frivilligt) när du anmält dig till föreläsningen.

Östgöte sedan barnsben och bosatt i Linköping med en stark drivkraft att medverka till utveckling av staden, regionen, landet.

Niclas är entreprenör och kreativ multi-affärsutvecklare. Med en bred erfarenhet av förändringsledning och  rådgivare för organisationsutveckling på riksdagsförvaltningen eller som projektledare för projekt inom Telekom- och Flygindustrin. Han har startat flera företag, utvecklat och förbättrat många företag och organisationer och har bl.a. varit engagerad i digitalisering och bredbandsutveckling av Sverige.

Agnes Sävenstedt

Innovationsspecialist. SOS Alarm – Innovation management system

Agnes Sävenstedt kommer att presentera hur SOS Alarms Innovation Management System fungerar från styrmodell via innovationsprocess till organisation. Agnes kommer även att tala om best practise för att implementera innovationssystem, baserat på lärdomar från SOS Alarm och andra kunder.

Deltidsöstgöte som drivs av att förstå hur innovation blir en vana i organisationer.

Agnes är innovationsexpert med ett flertal ledande befattningar inom affärsutveckling bakom sig, bl a som innovationschef på Aftonbladet då Agnes drev flera av de projekt som flyttade Aftonbladets intäkter från papper till digitalt. Agnes är en eftertraktad coach och managementkonsult som trivs bäst ute i kundernas utvecklingsprojekt.

 

 

 

bild: Innovation by Nick Youngson CC BY-SA 3.0 Alpha Stock Images