Note: the date for this event has passed. Please contact the event organizator or info@linkopingsciencepark.se if you have any questions.

Hållbara möjligheter för ditt företag!

  • 29 October, 00:00
  • Digitalt via Zoom
Sign up is closed

Välkommen till ett digitalt frukostwebinar som presenterar hållbara möjligheter för ditt företag!

Under den här träffen vill vi presentera möjligheter som finns för dig som företagare här i Östergötland att utveckla ditt hållbarhetsarbete. Linköpings universitet kommer att berätta hur du som företag kan få ta hjälp av studenter för att göra en livscykelanalys på en produkt eller tjänst. Samt hur du ska tänka som arbetsgivare för att attrahera ung talang som lägger stor vikt vid hållbarhet. Dessutom kommer Energimyndigheten att berätta om tre kommande utlysningar som syftar till att bidra till ett hållbart energisystem och verifiera energiinnovationer.

 

Program:

08.00–08.30 Ta del av framtidens kunskap och kompetens- Linköpings universitet

Presentationen vänder sig till dig som konkret behöver stöd i att identifiera ditt företags/organisations produkt eller tjänsts miljöpåverkan, genom en livscykelanalys. Under seminariet får du även ta del av verktyg som hjälper dig att bygga en nära relation med framtidens medarbetare, ta del av kunskaper och insikter som utvecklar verksamheten och lära dig om olika möjligheter att samverka med studenter genom skarpa uppdrag i ditt företag.

8.30-9.00 kommer Energimyndigheten att berätta om tre aktuella utlysningar för er bolag i regionen. Syftet med de aktuella utlysningarna är bland annat att bidra till ett framtida hållbart energisystem genom att stödja innovationer i tidig utvecklingsfas samt att stödja vidareutveckling och verifiering av innovationer. 

Läs mer om utlysningarna här: 

Konceptutveckling av innovationer med affärsfokus (energimyndigheten.se) – Öppen nu

Stöd för verifiering av energiinnovationer i små och medelstora företag (energimyndigheten.se) – Öppnar 10 december 2021 (möjlighet att söka upp till 3 MSEK i stöd)

Pilot- och demonstrationsprojekt för energi- och klimatomställningen (energimyndigheten.se) – Öppnar i december 2021

 

Du behöver inte delta i hela mötet om du bara är intresserad av delar av programmet.  Anslut och lämna när du önskar.

 

Webinaret anordnas av Linköping Science Park, LEAD, Cleantech Östergötland, Linköpings universitet och Energimyndigheten.