Note: the date for this event has passed. Please contact the event organizator or info@linkopingsciencepark.se if you have any questions.

Future Talent Day

 • 30 January, 00:00

Vinn jakten på talangerna och maxa tillväxten

Välkommen på en nyttig heldag för dig som entreprenör och scale-up ledare på temat medarbetare och tillväxt. Under dagen kommer du djupdyka i frågor om hur ert företag kan attrahera framtidens talanger, hur kompetensbaserade rekrytering kan maxa matchningen och minska felrekryteringar samt hur ni kan bygga en kultur av mångfald och inkludering där alla är trygga och presterar.

Dagen varvar intressanta föreläsningar, öppet utbyte mellan deltagarna och praktiskt workshopande med ditt företag i fokus. Från dagen får du med dig praktiska handlingsplaner med saker att jobba vidare på, och kanske färdigdefinierade pilotprojekt redo att starta igång.

Välkommen till en dag där du får inspiration, trendspaningar, best practice och praktiska tips!

Anmäl dig här

Era utmaningar i fokus

Future Talent Day fokuserar på några av de mest kritiska people-utmaningarna för dagens scale-ups. Dagen är uppdelad i tre block:

 • Block 1: Attrahera – hur vinner vi jakten på morgondagens talanger i tider av stenhård konkurrens och med begränsade resurser?
 • Block 2: Rekrytera – hur får vi rätt person på plats snabbt och proffsigt och minimerar felrekryteringar?
 • Block 3: Inkludera – hur bygger vi en tillväxtkultur av mångfald och inkludering där alla är trygga och presterar?

Varje block inkluderar en inspirerande föreläsning, grupparbete kopplat till det egna företaget och gemensam diskussion. Under gruppövningar cirkulerar coacher för att stötta din grupps arbete. Dagen avslutas med att summera ihop en handlingsplan för ert företag. För att få ut maximal nytta av dagen och det praktiska arbete rekommenderar vi att ni kommer två representanter från varje företag.

Talangstrategen Tommie Cau leder dagen

Tommie Cau

Tommie Cau

Future Talent Day leds av Tommie Cau, som har närmare 15 års erfarenhet av att hjälpa organisationer attrahera, engagera och utveckla medarbetare i en alltmer digital och transparent värld. Tommie är idag VD och grundare av affärsbyrån Cau & Co med fokus på affärsutveckling, kommunikation och digitalisering för HR.  Han är grundare och programledare för HR Talks Podden och medgrundare och författare till State of Mind at Work samt en frekvent anlitad talare och facilitator. Tommie har tidigare bl.a. vice vd på omdömestjänsten Careereye, landschef på employer branding-företaget Universum och digital strateg på kommunikationsbyrån Comprend.

Du lyssnar bland andra till

 

Anna Jardelid
Anna är Dipl. ICF Coach och har över 10 års erfarenhet inom HR, rekrytering och ledarskap. Senaste åren i form av giggare som Regionchef på KFX HR-partner och kortare interimsuppdrag/projekt inom employer branding och rekrytering. Hon har jobbat som rekryteringschef på Hemfrid där hon byggt upp en inhouse rekryteringsavdelning med nya processer och riktlinjer för att attrahera, rekrytera och behålla talanger. Idag är Anna Head of People på Capcito, ett växande start-up bolag i spännande fintechbranschen med uppdrag att sätta Capcito på kartan med en kultur att se upp till

Frida Widesjö
Frida är Growth Marketing Specialist på Exsitec och ansvarig för digital employer branding. Frida har en bakgrund inom både försäljning och marknadsföring med en grund som civilekonom och masterexamen inom kommunikation. Med ett stort engagemang för datadriven marknadsföring skapar Frida den digitala marknadsföringen kopplat till att hitta Exsitecs nästa talanger.

Emma Billenius
Emma är HR-chef på Exsitec med lång erfarenhet inom både rekrytering och employer branding. Emma har varit en del av Exsitec sedan 2013 och byggt upp den kultur som företaget idag vilar på. Emma brinner för att skapa attraktiva arbetsplatser där människan och ledarskapet står i centrum.

Josefin Malmer
Josefin har arbetat med rekrytering och urval sedan 2006. Hon är en av grundarna av HOME of Recruitment, vars affärsidé är att hjälpa verksamheter att utveckla sitt rekryteringsarbete. Hon driver Rekryteringspodden och är också författare av Rekryteringsboken för chefer (Liber, 2018).

Henning Lantz
Henning är Leg. psykolog/organisationspsykolog och civilingenjör i industriell ekonomi. Han har tidigare arbetat med rekrytering på chefs- och specialistnivå. Idag jobbar Henning bland annat med grupp-, organisations- och ledarskapsutveckling, samt utbildningsinsatser och kulturförändringsinsatser inom både offentlig och privat verksamhet.

Så är schemat

09.00 Välkomna

 • Tommie Cau och Anna Broeders öppnar upp Future Talent Day

Block 1: Attrahera – så vinner ni jakten på talangerna

 • 09.20 Inspirationsföreläsning och case med Emma Billenius, HR-chef och Frida Widesjö, Growth Marketing Specialist på Exsitec
 • 10.00 Paus
 • 10.15 Grupparbete: planera för ett effektivt employer branding arbete
 • 11.15 Öppen diskussion mellan grupperna

11.30 Lunchpaus

Block 2: Rekrytera – så får ni rätt person på plats snabbt och proffsigt

 • 12.15 Inspirationsföreläsning med Josefin Malmer, Konsult och Partner på Home of Recruitment
 • 12.50 Inspirationsföreläsning och case med Anna Jardelid, Head of People, Capcito
 • 13.25 Gemensam Q&A
 • 13.35 Grupparbete: sätt er kravprofil och vässa rekryteringsprocessen för att anställa rätt medarbetare till er tillväxtresa
 • 14.35 Öppen diskussion mellan grupperna

14.45 Paus

Block 3: Inkludera – så skapar ni en tillväxtkultur där alla är trygga och presterar

 • 15.00 Inspirationsföreläsning med Henning Lantz, Leg. Psykolog, Organisationspsykolog, Psykologpartners
 • 15.30 Grupparbete: definiera er plan för en mer inkluderande tillväxtkultur

16.20 Paus

Handlingsplan framåt

 • 16.30 Summering av företagets handlingsplan, idéer och pilotprojekt
 • 17.15 Öppen diskussion och avslutande ord

17.30 Dagen är slut

Vad händer nu?

Anmäld dig nu, få pre-reading en vecka innan och en chans att även skicka in dina specifika frågor innan dagen så försöker vi vårt bästa att väva in svaren.

Anmäl dig här!

Future Talent Day är en temadag inom Swedish Scaleups. Swedish Scaleups är ett samverkansprojekt där tio företagsinkubatorer och science parks i Eskilstuna, Linköping, Norrköping, Uppsala, Västerås och Örebro samverkar för att fler företag ska växa och öka sin omsättning.