Note: the date for this event has passed. Please contact the event organizator or info@linkopingsciencepark.se if you have any questions.

En fin dag med gränslösa möten, föreläsningar & seminarium med fokus på integration och sysselsättning

  • 22 May, 00:00
Onsdag 22 maj i det nyinvigda AGORAHUSET Skäggetorp Centrum 18 har du möjlighet att besöka arrangemanget FIN DAG.
Vill du finnas med som utställare på arrangemanget, så finns fortfarande möjlighet. Hör av dig snarast vid intresse! :info@findag.se
Målsättningen är att mötas över gränserna och skapa fler företag och arbetstillfällen i Östergötland

Seminarium- Föreläsningar – Utställare

Gränslös Frukost. 8.00-10.00
Söker du kompetens inom administration, HR, ekonomi, logistik eller bemanning? Men har svårt att hitta rätt? Då bör du komma på Gränslös frukost – ett frukostmöte där kontakter skapas. Det händer något när människor möts. Till denna frukost krävs anmälan
Integration genom företagande. 12.00-13.00 Företagarna kommer att lotsa oss igenom detta lunchseminaruim, med fokus på forskning från Liu och föreläsning från Martin Klinthäll, docent i ekonomisk historia, samt lyckade exempel på “Småföretagandets roll för integration i samhället”. Paneldiskussioner med Anna Lövheim som moderator. Anna är expert på mänskliga rättigheter och specialist inom biståndsområdet.
Det kommer finnas möjlighet att köpa sopplunch, och kaffe och fika finns på plats. Inom kort släpps mer detaljerat schema, och alla tider för FIN DAG.

Föreläsare och inspiratörer

Anna Lövheim
Föreläsning: “Företagens sociala ansvar såsom integration och mångfald, jämställdhet och mänskliga rättigheter, och hur man kan använda detta som en konkurrensfördel “
En vetgirig kvinna med ett brinnande engagemang för att göra världen till en rimligare plats för fler. Migrationsexpert och politiskt sakkunning.
Nihal Mohamed
Föreläsning: “Att ha mod att våga utmana och hur vi lever i ett samhälle med mångfald samt möjligheter och hinder på vägen”
Konsult och föreläsare inom mångfald, integration & social hållbarhet. 2016 startade hon upp FN Linköping Ung och sitter som ordförande.

 

Mustafa Panshiri
Föreläsning: “Vad det innebär att leva i ett sekulärt och demokratiskt samhälle som Sverige”
F.d. polis i Linköping, författare, samhällsdebattör och föreläsare inom integration. Mustafa har tillsammans med journalisten Jens Ganman också skrivit den omtalade boken ”Det lilla landet som kunde”
Elsa Noor-Holm
Föreläsning: “Kulturkrockar – hur det påverkar människans beteende, känslor och tankar”
Född i Irak, och brinner för att hjälpa andra personer med invandrarbakgrund att ändra tankesätt och göra förändringar.

Därför bör ni finnas på plats?

·         Ni behöver jobba mer med er integration
·         Ni tror att integration sker lokalt och mellan människor
·         Du som arbetsgivare vill kunna få till fysiska möten och hitta nya kompetenser.
·         Ni vill vara med och skapa en mötesplats som kan bidra till nya matchningar och fler arbetstillfällen i Östergötland
·         Ni vill rekrytera och integrera mera
Kom och var med på FIN DAG – välkomna!
“Integration sker lokalt och mellan människor, och fysiska möten bidrar till nya arbetstillfällen och möjlighet till egenförsörjning.”

Vill du finnas med som utställare, eller kanske arrangera något seminarium eller “länka på” ett eget passande nätverk, hör av dig!

Mvh Anders Björck, arrangör av FIN DAG
013-100910
Till sist några viktiga punkter:
·          Platsen – ett s.k. utsatt område. Skäggetorp. Det ges en möjlighet att mötas ”ute i verkligheten”
·         Uppföljning kommer att kravställas, och därigenom kunna nå konkreta mål.
·         Kopplad forskning från LiU inom integration och företagande