Note: the date for this event has passed. Please contact the event organizator or info@linkopingsciencepark.se if you have any questions.

En deckarkväll på temat hur man utreder AI och IT-relaterad brottslighet

  • 5 November, 00:00

IVA I SAMARBETE MED SCIENCE PARK MJÄRDEVI

Behöver du ny inspiration? Vill du veta mer om artificiell intelligens (AI) och hur man kan hantera nya typer av brott som teknikutvecklingen för med sig?

Du som är deckarförfattare vet hur svårt och viktigt det är med detaljerna inom kriminaltekniken. Eller har du alltid drömt om att bli deckarförfattare? Var- för inte ta en paus från författandet och inspireras av forskare och experter inom AI och it-relaterade kriminaltekniska undersökningar. Inte nog med att ämnet är omfattande, det utvecklas hela tiden. Vi kanske kan hjälpa till att inspirera, och ge lite under- lag till researcharbetet genom en intensiv och spän- nande kväll på temat hur man utreder AI och IT- relaterad brottslighet.

Den 5 november bjuder vi dig och dina deckar- kollegor på mingel, och exklusiva och spännande föredrag som kan inspirera till nya bokframgångar. Därefter ges tillfälle att fråga och diskutera med fors- karna och experterna.

PROGRAM

  • 17:00 – Välkomstbuffé
  • 17:45 – Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademiens Näringslivsråd i Öst hälsar välkomna
    Lena Klasén, Polisens forskningsdirektör, Lena Miranda, VD på Science Park Mjärdevi och Fredrik Gustafsson, professor i Sensorinformatik vid Linköpings universitet samt väletablerad entreprenör.
  • 18:00 – Hur löser man nya typer av brott och hur kan vi hantera det? – It-forensiker från Nationellt forensiskt centrum ger några öppna och spännande exempel från verkligheten.
  • 18:45 – Fredrik Heintz, lektor på Linköpings universi- tet, vår svenska representant i EU:s expertgrupp som kartlägger hur artificiell intelligens fungerar och hur vi kan hantera utmaningar som det för med sig.
  • 19:15 – Kort paus
  • 19:30 – Fråga och diskutera med forskarna och experterna (panel)
  • 20:30 – Kvällen avslutas