Note: the date for this event has passed. Please contact the event organizator or info@linkopingsciencepark.se if you have any questions.

Ebbetalks – Care!

  • 23 May, 00:00

Under vårens sista Ebbetalks tema CARE! pratar vi om omtanke och medmänsklighet, och hur det kan gå hand i hand med företagande och tillväxt. Vi lyfter också de unika möjligheter som digitaliseringen skapat för cocreation med mottagarna.

En vanlig missuppfattning är att det inte går att brinna för positiv samhällsförändring eller marginaliserade människor och samtidigt ha ett framgångsrikt företag. Faktum är att för många, både nya entreprenörer och etablerade företag, så är engagemanget för en bättre framtid den stora drivkraften. Så hur får man till en hållbar affärsmässighet i sociala och samhällsutvecklande frågor? Och vad innebär vår nya digitala värld för möjligheter? Hur kan man våga tänka om och arbeta direkt med sina kunder?

Vi träffar Mattias Josephsson, grundare av Idéfabriken och VD för hyllade Epishine som hjälper oss att reda ut begreppen runt socialt eller samhällsutvecklande entreprenörskap och berättar om sina erfarenheter.

Vi får också, för första gången, se Åsa Scherling som är byråchef och strateg på Effekt by Gaia visa den världsunika app som ska hjälpa Frivårdens klienter. Appen, som är ute i pilottest under våren, fungerar som en stöttande och personlig coach för att minska återfall i brott. Genom den har Kriminalvården haft modet att satsa på en digital lösning som låter användarna och deras behov och beteenden forma både arbetsprocess och innehållet i appen.

Vi ses på Gotthards Kök & Matsalar i Ebbepark.

Välkommen!