Digital skog 2024 – för dig inom skogsbranschen

  • 25-26 September
  • Växjö Linnaeus Science Park, Framtidsvägen 14, Växjö
Sign up

Nu är det snart dags för årets upplaga av Digital skog 2024 där vi samlar aktörer från hela Sverige för att utbyta erfarenheter inom den digitala omställning som skogsbruket står inför.

Digital skog är en mötesplats för den skogliga utvecklingen i en teknisk kontext, där praktisk nytta och nya affärsmöjligheter skapas i mötet mellan forskning, bransch, start-ups och myndigheter. Vi samlas kring de utmaningar som skogsägaren/branschen står inför och med digitala lösningar hitta potentiella tillämpningar som skapar möjligheter för ett lönsamt och hållbart skogsbruk.

Plats: Växjö Linnæus Science Park, Framtidsvägen 14, Växjö

Datum och tid: 25 september kl 10-19, 26 september kl 9-12

Anmälan senast: 10 september

Årets tema

Den 25-26 september kommer andra upplagan av Digital Skog att gå av stapeln med den senaste forskningen, digitala lösningar och nätverkande. Det kommer vara ett program som genomsyras av AI, drönarteknik, geodata, bildanalys, spårbarhet, men även om de skogliga naturvärden som vi också ska värna om i skogsbruket. Nytt för i år är att vi kommer ta teorin ut i fält, där vi får uppleva tillämpningarna i dess verkliga miljö.

Program

Programmet innehåller presentationer av senaste forskning, teknik och möjlighet till nätverkande. I år står dessutom Södra som värdar för en spännande förmiddag ute i fält. Programmet fylls på efterhand så håll utkik!

Keynote – Maria Wetterstrand, senior konsult inom EU-frågor och hållbarhet på Miltton
Moderator – Anita Cedergren, CedMera AB

Träffen riktar sig till dig:

Du som är del av ett utvecklande bolag får förmånen att nätverka med andra bolag i branschen, knyta värdefulla kontakter och skapa samarbeten inom forskning. Dessutom får du träffa nyckelpersoner inom skogsbranschen som kan hjälpa dig att driva din affär framåt. Genom att delta får du en helhetsbild av utmaningar och behov, vilket hjälper dig att anpassa din verksamhet efter branschens krav.

Arbetar du idag inom skogsbranschen? På denna träff kan du ta del av den senaste forskningen och framtidsspaningar som ser till att din organisation håller er i framkant. Dessutom har du chansen att träffa och skapa strategiska samarbeten med utvecklande bolag som sitter på den senaste tekniken och har innovativa lösningar att erbjuda.

Är du forskare finns här möjlighet för dig att hitta samarbetspartners, både inom utvecklande teknikbolag och behovsägare inom skogsbranschen. Dessutom välkomnar vi myndigheter och offentlig verksamhet som är i behov av digitala lösningar för att främja hållbart skogsbruk.

Digital skog besöktes förra året av aktörer från hela landet och intresset spred sig även utanför Sveriges gränser. Bakom Digital skog står: Skogsstyrelsen, Linnéuniversitetet, SLU, Linköpings Universitet, Visual Sweden, Aero EDIH och Södra.

Detta blir två dagar du inte vill missa, boka in i din kalender redan nu!

Vill du synas i programmet?

För utvecklande teknikbolag och forskare finns det möjlighet att ställa ut och pitcha för deltagarna under AW-mingel den 25 september. Är du intresserad eller vill veta mer, kontakta louise.brolin@vaxjo.se