Note: the date for this event has passed. Please contact the event organizator or info@linkopingsciencepark.se if you have any questions.

Break – Nätverket för dig som är föräldraledig

  • 29 November, 00:00

Föräldraledig men sugen på att nätverka och hålla kontakten med arbetslivet? Nyfiken på vad som händer i regionen och näringslivet? Välkommen till Break!

Nätverket Break vänder sig till dig som är föräldraledig och här är du och ditt barn precis lika välkomna! Vi snackar karriär, politik, näringsliv och kanske ger varandra tips om hur man får ihop karriären med livet som småbarnsförälder. Vid varje träff hålls en inspirerande föreläsning och vi bjuder på kaffe och tilltugg. Självklart finns det skötbord och yta att både krypa och leka på! Mer info: https://www.facebook.com/breakeastsweden

Pop-up Språkcafé

Den 29e november är det dags för terminens sista Break-träff. På den här träffen är ni välkomna på ett Pop-Up Språkcafé som vi arrangerar tillsammans med Röda Korset.

Som ny i landet är språkcafén ett sätt att få öva vardagliga samtalsämnen med svensktalande. Speciellt värdefullt blir det att få träffa yrkesverksamma personer och lära sig att knyta kontakter. Det är lärorikt och intressant för alla! Ni får prata med människor som kommit till Sverige och Linköping av många olika anledningar. Hör dem berätta om vad som är bra och mindre bra i Sverige. Hur fungerar myndighetsvärlden och alla oskrivna regler vi lever efter? Ni får även berätta om ert arbete, vad ni gör på fritiden och räta ut de frågetecken de språktörstande har.

Deltagarna blir indelade i samtalsgrupper under en fika. Stöd för samtalsämnen delas ut och deltagarna får byta grupper efter halva tiden.

Vi kommer även få kort information av Elin Blom från Röda Korset och deras verksamhet Vi Ses.

Välkomna!