Note: the date for this event has passed. Please contact the event organizator or info@linkopingsciencepark.se if you have any questions.

Break – Nätverket för dig som är föräldraledig

  • 7 November, 00:00

Föräldraledig men sugen på att nätverka och hålla kontakten med arbetslivet? Nyfiken på vad som händer i regionen och näringslivet? Välkommen till Break!

Nätverket Break vänder sig till dig som är föräldraledig och här är du och ditt barn precis lika välkomna! Vi snackar karriär, politik, näringsliv och kanske ger varandra tips om hur man får ihop karriären med livet som småbarnsförälder. Vid varje träff hålls en inspirerande föreläsning och vi bjuder på kaffe och tilltugg. Självklart finns det skötbord och yta att både krypa och leka på! Mer info: https://www.facebook.com/breakeastsweden

Programmering med Coderdojo

Dagens värld är byggt av kod. Den är språket som vi använder för att skapa appar, hemsidor eller för att styra robotar. Att koda handla om att lösa problem på kreativa sätt och om att förstå hur en dator »tänker«. Då nästan allting vi använder idag innehåller kod är det viktigt att ha förståelse för programmering.

Vid denna Break-träff får vi besök av Nils Breyer, coach och styrelseordförande för Coderdojo Norrköping. Han kommer prata om varför vi alla bör kunna lite programmering och framförallt varför det är viktigt att barnen får den här kunskapen. I det här ingår det också att stort arbete för att få fler tjejer att upptäcka teknik. Han kommer även berätta mer om organisationen Coderdojo och deras verksamhet. Om barnen tillåter avsluter vi träffen med att själva få testa på programmering så tar med dig en dator om du har möjlighet!