Note: the date for this event has passed. Please contact the event organizator or info@linkopingsciencepark.se if you have any questions.

Att möta framtidens utbildning: AI i näringsliv, akademin och samhället

  • 5 October, 08:30-12:00
  • Online
Sign up is closed

Välkommen på en förmiddag där du som lärare, skolledare och annan pedagogisk personal kommer få insikter och nyheter om vilka kunskaper gymnasieelever behöver för att kunna förstå, analysera och använda AI-teknik.

Personal på gymnasieskola och vuxenutbildning, personer i andra roller i skolan/annan utbildningsnivå är också välkomna

Livesändning: 08:30-12:00

Program

Paneldiskussioner & praktisk föreläsning

  • Vilka kunskaper behövs för olika typer av högre utbildning där AI och maskininlärning används?
  • Vilka kunskaper blir relevanta för olika yrkesroller där AI och maskininlärning finns i arbetsvardagen inom t.ex. vård, industrijobb och ingenjörsroller?
  • Praktisk föreläsning: Hur du använder AI i klassrummet.

 

Arrangeras av Linköpings kommun i samarbete med AI Sweden och Linköpings universitet.

 

Vad är AI Sweden:

AI Sweden är Sveriges nationella center för tillämpning av artificiell intelligens. Centret stöds av svenska staten samt näringsliv och offentlig sektor över hela landet. Kärnan i arbetet är att accelerera användningen av AI i Sverige med målet att stärka det svenska samhället, konkurrenskraften och öka livskvaliteten för alla människor som lever i Sverige.

 

Talare

Fredrik Heintz

Professor vid Institutionen för datavetenskap på Linköpings universitet och ledare för forskningslaboratoriet Reasoning and Learning Lab.

Read more

Linnea Stenliden

Biträdande professor vid Institutionen för beteendevetenskap och lärande vid LiU, med undervisning på flera program inom lärarutbildningen.