Note: the date for this event has passed. Please contact the event organizator or info@linkopingsciencepark.se if you have any questions.

AI-drivna tjänster med människan i centrum

 • 25 April, 00:00
 • Goto 10, Collegium 7 Teknikringen 583 30 Linköping
Sign up is closed

Hur kan designers använda AI-teknologi för människocentrerade tjänster? Följ med oss i detta framtidsspanande tillfälle på en designpub med Usify!

Är du nyfiken på hur AI kan vara en komponent i produktutveckling. Möt kvällens tre talare som med olika erfarenheter kommer adressera hur designers kan utveckla sina arbetssätt med hjälp av AI.

Agenda

 • 17:00 — 17:15

  Insläpp

 • 17:15 — 18:30

  Föreläsning

 • 18:30

  Mingel

Föreläsningen kommer att sändas live, deltagande på distans är möjligt

Efter föreläsningen faciliteras gruppdiskussioner samt enklare förtäring erbjuds för deltagare som är på plats.


Pontus Wärnestål
Pontus är prisbelönt forskare och designer som har arbetat med design av digitala tjänster i över tjugo år inom en rad branscher och sektorer på en internationell marknad. Han bedriver forskning och utbildar inom digital tjänsteinnovation och artificiell intelligens (AI) som docent vid Högskolan i Halmstad. Pontus är aktuell med boken ”Design av AI-drivna tjänster” som gavs ut av Studentlitteratur i augusti 2021 och i engelsk version 2022.

Karin Ackerholm
Projektledare AI sweden. Karin arbetar som innovationsrådgivare och affärscoach . Hon har en bakgrund inom design och vana att använda teknik till nytta för människor och verksamheter i en bredd av sammanhang (akademi, företag, offentliga verksamheter).

AI Sweden är Sveriges nationella center för tillämpning av artificiell intelligens. Centret stöds av svenska staten samt näringsliv och offentlig sektor över hela landet. Kärnan i arbetet är att accelerera användningen av AI i Sverige med målet att stärka det svenska samhället, konkurrenskraften och öka livskvaliteten för alla människor som lever i Sverige.

Sofia Tegelid
Sofia driver kompetensutbildning inom nya tekniker på Usify. Med en bakgrund som kognitionsvetare adresserar hon människocentrerad utveckling i organisationer, både på strategisk nivå och operativ. Sofia arbetar med kunder som vill förbättra sitt designarbete genom Design OPs samt faciliterar större och mindre workshops med en stor variation av kunder. Som facilitator av detta event kommer hon leda gruppen i gemensamt arbete efter föreläsningen.