Note: the date for this event has passed. Please contact the event organizator or info@linkopingsciencepark.se if you have any questions.

Seminar

Afternoon Io(Tea): lär dig mer om etik, 5G och uppkopplade system

  • 8 November, 14:00-16:30
  • Goto 10, Teknikringen 7, 583 30 Linköping & online
Sign up is closed

Den 8 november, under East Sweden Innovation Week, bjuder IoT World tillsammans med Tre Sverige, Linköpings universitet och Rise in till afternoon tea – en eftermiddag där strålkastarljuset kommer vara på etik, 5G och IoT. 

Vi kommer få höra hur etik spelar roll i olika tekniska sammanhang och vad det innebär, samt 5Gs roll för IoT och hur det används.

Det här tillfället passar både dig som har lång erfarenhet av IoT och för dig som vill veta mer om hur uppkopplade system fungerar och dess olika områden. Eftermiddagen är uppdelad på två föredrag där vem som helst är välkommen att delta och lyssna – delta på det som är intressant för dig! Eventet är med andra ord öppet för alla att delta och man kan komma och gå som man vill, men vi önskar att du anmäler dig så vi vet vilka som räknar med att komma under eftermiddagen.

Mellan presentationerna kommer det även finnas utrymme för att ställa frågor och nätverka med andra. Tre Sverige bjuder på Tre-fika med småkakor och kaffe/te i samarbete med natural.kaffebar, precis som ett afternoon tea!

Eventet kommer livesändas vilket betyder att det går bra att delta både på plats och online. Länk till livestream skickas ut närmre inpå eventet och uppdateras i den här eventtexten.

Agenda: 

14.00-14.15 Drop in (anslut online kl 14.15 via den här länken: https://www.youtube.com/watch?v=oJZ7TFeChuQ)

14.15 IoT och etik: Den snabba teknikutvecklingen öppnar dörrar till ett hållbart samhälle med samhällsnyttiga IoT-innovationer i vår vardag. Men när samhällsnytta kolliderar med individens integritet, vad händer då? Tomas Westlund från RISE och Martin Holmberg från Linköpings universitet, presenterar olika etiska dilemman för teknik i olika sammanhang. 

15:00  Göran Berglund & Peter Dahlberg från Tre Sverige bjuder på Tre-fika och informerar om 5G, IoT och privata nätverk 

Slut senast 16:30