Seminar

Afternoon AIoTea – så arbetar du datadrivet med IoT och AI

 • 17 April, 14:00-16:30
 • Goto 10, Teknikringen 7, Linköping 8 och online
Sign up

Den 17 april är det dags för Afternoon AIoTea där IoT World och AI Sweden bjuder in till en afternoon tea – en eftermiddag där strålkastarljuset kommer vara på datadrivna arbetssätt.

Hur fungerar datadriven kollektivtrafik idag, vilka utmaningar finns – och var finns behov av nya idéer och produkter och lösningar framåt? Det kommer du få lära dig mer om under eftermiddagen när Savantic och Östgötatrafiken delar med sig av hur IoT och AI möjliggör detta. 

Eftermiddagen är uppdelad i två föredrag där vem som helst är välkommen att delta och lyssna – delta på det som är intressant för dig! Man kan komma och gå som man vill, men vi önskar att du anmäler dig så vi vet vilka som räknar med att komma under eftermiddagen.

Länk till livestream för onlinedeltagande: https://youtube.com/live/CXaDpWgwwwE?feature=share

Anmäl dig senast 12 april!

Program

 • 14:00 — 14:10

  Inledning (livesändning startar)

  Introduktion av AI Sweden och IoT World.

 • 14:15 — 14:45

  Östgötatrafiken

  Hur jobbar Östgötatrafiken datadrivet? Presenteras av Martin Ericsson, BI-arkitekt och Albert Gunnarsson Systemintegratör på Östgötatrafiken.

  Östgötatrafiken vill ha mer kraft och hjälp med att lösa kollektivtrafikens utmaningar med hjälp av AI, med målsättningen att öka kollektivtrafikens attraktivitet.

  Östgötatrafiken kommer berätta hur långt de har kommit inom datadrivna arbetssätt och vad det har inneburit för organisationen. De kommer även beröra kollektivtrafikens utmaningar inom datadrivenhet – var behöver man lägga mer fokus framöver och hur kan/ska data hjälpa oss att nå Östgötatrafikens strategiska mål och bidra till hållbara resor.

  Exempelvis:

  • Vad har vi för data som skulle kunna användas för AI-tillämpningar?
  • Var kan bolag ta vid redan idag?
  • Inom vilka områden ser vi störst potential att använda AI? “Hur kan människan bli bättre med hjälp av AI” –  och inte “kan AI ersätta människan”

   

   

 • 14:45 — 15:15

  Fika & Mingel

 • 15:15 — 15:45

  Savantic

  För att möjliggöra den stora affärsnytta som IoT kan ge, krävs AI och ett datadrivet arbetssätt. Från egna erfarenheter går vi igenom vilka utmaningar man kan möta och vad som krävs för att det ska vara möjligt att använda AI tillsammans med IoT-data.

  Presenteras av Claes Orsholm, VD på Savantic.

 • 15:45 — 16:00

  Q&A

 • 16:00 — 16:30

  Mingel och avslut

Talare

Claes Orsholm

VD, Savantic

Read more

Martin Ericsson

BI-arkitekt, Östgötatrafiken

Albert Gunnarsson

Systemintegratör, Östgötatrafiken.

Kontaktpersoner:

Ulrika Johansson, klusterledare IoT World

ulrika.johansson@linkopingsciencepark.se

+46 (0)730-57 27 67

 

Sara Karlsson, Ecosystem & Partner Manager AI Sweden, East regions

sara.b.karlsson@linkopingsciencepark.se

+46 (0)72-406 80 52