East Sweden Innovation Week är snart här, en vecka fylld av inspiration, innovation och möten i vårt län. Årets tema är “Hållbar omställning” och det blir evenemang över hela Östergötland den 7-13 november. Spana in programmet och missa inte vår höjdpunkt – Innovation Day den 10 november med Kjell A Nordström och Per Schlingmann på scen.

De event som Linköping Science Park står bakom är dessa:


Måndag, tisdag och onsdag: Science Unparked

Följ med på en bussresa för att besöka intressanta företag som ger både presentationer och rundvandring innan bussen går tillbaka igen.

På måndagen den 7 november besöker vi Händelö Eco-Industrial Park utanför Norrköping, på tisdagen den 8 november går bussen till Motala och Svensk plaståtervinning och på onsdagen den 9 november går bussen till Ericsson i Linköping. Möjlighet till på- och avstigning finns i både Linköping och Norrköping.


Torsdag: Innovation day – förmiddag

Våra huvudtalare är två högintressanta namn; Kjell A Nordström, en av Europas ledande forskare kring multinationella företag och den globala marknaden, samt Per Schlingmann, tidigare partisekreterare för Moderaterna och statssekreterare i statsrådsberedningen. Därutöver blir det intressanta lokala och regionala spaningar på temat cybersäkerhet och säker digitalisering. Vi avslutar med lunch och mingel.

De 100 första som anmäler sig till Innovation Day får Kjell A Nordströms och Per Schlingmanns senaste bok Momentum.

Torsdag: Innovation day – eftermiddag

Eftermiddagen börjar med att vi ställer oss frågan om digitalisering och dess samhällspåverkan. Detta gör vi tillsammans med experter inom tillit, fake news, påverkansoperationer och svenskarnas användning av internet. Vi välkomnar bland annat Fredrik Torberger från Kairos Future, Mathias Cederholm och Internetstiftelsen.

Vi avslutar med att koppla upp oss mot International Association of Science Parks and Areas of Innovation (IASP) för att en internationell benchmark av cybersäkerhet och innovation.


 

Övrigt under veckan

Måndag: Workshop: Klimatomställning med energi och digitalisering i fokus

Tisdag: LiU SAI, Tech Tuesday med CombitechSamverkan och innovation för hållbar omställning, DFE-föreläsning tillsammans med RISE och Prodelox, An evening with Metaverse

Onsdag: Scaleup Day med Investerarforum, Innovationsmässa med Region ÖstergötlandBeräkna en innovations klimatprestanda med 2050

Torsdag: Switch to Sweden matchmaking event

Fredag: Lena Miranda gästföreläser i egenskap av Teknologie hedersdoktor vid Linköping Universitet