Visual Sweden har utsett Devant till Årets Medlemsbolag i Visual Sweden Awards. De belönas med 10 000 kr och möjligheten att presentera sig på gårdagens Visual Sweden Day. Priset hyllar Devants framstående arbete inom syntetisk data och dess betydelse för maskininlärningsnätverk.

Möt vinnarna av årets medlemsbolag: Devant. Företaget har inte bara blivit belönat med en prissumma på 10 000 kr, utan fick även presentera sitt innovativa arbete under Visual Sweden Day den 28 november 2023. Se deras presentation här:

Motiveringen löd:

”Med imponerande kompetens inom visualisering erhåller företaget detta erkännande för sitt betydelsefulla arbete inom syntetisk data för träning av bilars säkerhetsfunktioner. Företaget har kombinerat kompetens från akademi och industri och har positionerat sig för framtiden i en tid där säkerhet och innovation går hand i hand och vi ser en stark utvecklingspotential.”

Devant har gjort sig kända för att erbjuda högkvalitativ syntetisk data som stödjer träning, validering och testning av maskininlärningsnätverk. Deras specialitet ligger i att leverera skräddarsydd data av hög kvalitet genom livliga 3D-simuleringar, vilket ger maskininlärningsutvecklare möjlighet att skapa vilket realistiskt scenario som helst. Detta ger företag möjligheten att förbättra prestandan hos sina datorseendeprogram samtidigt som de minimerar den snedvridning som normalt är förknippad med mänskligcentrerad data.

Devants syntetiska data har möjligheter inom ett brett spektrum av branscher. Till exempel kan deras realistiska mänskligcentrerade data användas för att träna, validera och testa fordonsystem för insidan av kupén, vilket förbättrar vägtrafiksäkerheten och potentiellt räddar liv.

Att vinna priset som Årets Medlemsbolag på Visual Sweden Awards är en bekräftelse på Devants framstående bidrag till visualiserings- och maskininlärningsområdet. Deras innovation och engagemang för att skapa realistisk syntetisk data sätter dem i framkant av branschen.