Final application date

13 August, 2023

Contact

Daniella Möller

daniella.moller@toyota-industries.eu

+46722033713

Tycker du om att programmera men numera gärna lägger din tid på att definiera upp hållbara system och teknisk koordination både ut mot leverantör och ditt interna utvecklingsteam? Kan du även omforma resultat till en arkitektur som fungerar i inbyggda system?

Då kan vi på Toyota erbjuda en tjänst som Systemingenjör inom mjukvara för området Energy. Här får du möjlighet att kravställa framtidens klimatsmarta energilösningar för nya och återbrukade litiumjonbatterier, både i och utanför dagens Toyota-produkter.

Dina arbetsuppgifter i rollen som Systemingenjör inom mjukvara Energy

I rollen tillhör du vårt Energyteam där du kommer ta fram systemövergripande lösningar inom området. Ditt fokusområde ligger inom mjukvara men vi jobbar även gränsöverskridande mot andra komponenter på våra manuella och automatiska truckar. Du driver vår litiumjonsatsning där battery management system är en central komponent.

Som systemingenjör tar du fram mjukvaruarkitektur för nya lösningar och bidrar till den långsiktiga planeringen och etablering av roadmaps. Under vissa faser är du också aktiv i utvecklingsteamen med detaljerad kravställning. Du arbetar nära hårdvara och kommer se ditt arbete omsättas i kompletta fordon som rullar i vårt labb. CAN teknologin är en central komponent för kommunikationen mellan BMS och övriga system.

Rollen innebär att koordinera tekniska frågor i ett samspel mellan utvecklingsteam, underleverantör och projektledning. Tillsammans med företagets övriga funktioner inom utveckling, provning och produktion kommer du arbeta med kreativ problemlösning för att ta fram de mest innovativa och kostnadsoptimerade systemlösningarna på marknaden. Internationella kontakter med såväl kunder som leverantörer blir en central del av ditt arbete på vår utvecklingsavdelning.

Till rollen söker vi dig som har:

  • En civil- eller högskoleingenjörsutbildning
  • Erfarenhet av programmering inom inbyggda system
  • Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift

Som person drivs du av att arbeta med kreativ problemlösning. Du har en god förmåga att se helheten och i teamet bidrar du med kompetens, energi och motivation för att ni tillsammans ska lösa problem. Du är självgående och trivs i en roll som ställer krav på ansvar och egen drivkraft.

Vilka är Toyota Material Handling?

Du kommer att ingå i Toyota Material Handlings R&D-avdelning som består av ca 300 personer där omkring 80 arbetar inom mjukvaruutveckling. Totalt arbetar det idag omkring 3000 personer på anläggningen. Arbetet sker agilt med 12-veckorsintervall, uppdelat på fyra 3-veckors sprintar. På Toyota erbjuder vi även våra medarbetare möjlighet till distansarbete på deltid.

Hållbar arbetsgivare

På Toyota eftersträvar vi att våra en hållbar arbetsgivare genom vårt framstående miljöarbete och vår personalpolitik. Vi har i dagsläget bland annat en koldioxidneutral produktion och en krav-märkt personalrestaurang. Vidare så erbjuder vi vår personal goda träningsmöjligheter genom gruppträning åtta gånger per vecka samt fri tillgång till ett nyrenoverat gym.

Din ansökan

Låter det intressant? Ansök i så fall innan 2023-08-13. Urvalsarbetet påbörjas efter sista ansökningsdatum.

Kontakta gärna våra medarbetare för mer information

  • Johan Lindell, Gruppchef Application SW & Test, +46730529963
  • Kristian Larsson, Avdelningschef Software System Solutions, +46725838051
  • Daniella Möller, HR, daniella.moller@toyota-industries.eu

Instagram: ToyotaMHsweden

Linkedin: Toyota Material Handling Manufacturering Sweden AB

Youtube: Toyota Material Handling