Final application date

30 June, 2023

Company

UMS Skeldar

UMS Skeldar är ett joint venture mellan Saab och UMS AERO Group och har målet att bli den världsledande leverantören av obemannade VTOL-flygsystem för Natos referenskunder. Våra obemannade helikopterplattformar Skeldar V-200 och V-150 är anpassade för både den militära och civila marknaden världen över. Vi befinner oss i en expansiv fas då vi fortsatt behöver växa för att kunna möta den ökade efterfrågan från marknaden och kunder. Vi fokuserar i dagsläget på befintliga kundkontrakt men även på utveckling av vår produktportfölj för att möta framtida kunders behov.

Idag är vi 160 anställda och har kontor i Sverige (Linköping) och Schweiz (Möhlin).

 

Vi erbjuder:

UMS Skeldar erbjuder dig en unik möjlighet att vara en del av ett snabbt växande företag. Du får en dynamisk arbetsplats där ingen dag är den andra lik! Du får jobba med en högteknologisk produkt som just nu ligger i framkant på marknaden. Här finns stora möjlighet att påverka ditt eget arbete såväl som teamets och företagets fortsatta positiva utveckling. I början av din anställning genomgår du ett introduktionsprogram utifrån dina behov.

Arbetsuppgifter:

I rollen som mjukvaruutvecklare kommer du att jobba med programmering av hela eller delar av systemet, frontend, backend eller fullstack beroende på intresse och erfarenhet. Systemet består av tre delar. Markstationen, som används för planering och genomförande av uppdrag med systemet, är till större delen utvecklad i .NET C# och WPF. Simulatorn, som används för att testköra funktionalitet med hjälp av simulerade helikopterkörningar, är utvecklad i C++, Qt och Matlab. Själva farkosten är en systemintegration där kodningen sker i c++ och Matlab.

I arbetsuppgifterna ingår utveckling av nya funktioner som inkluderar design och implementation av mjukvara, utveckling av automatiska testfall och verifiering. Även underhåll av befintlig mjukvara med buggrättning och förbättringsåtgärder förekommer i det dagliga arbetet. Allt arbete sker i nära samarbete med teamet som i dagsläget består av ungefär 20 systemingenjörer, mjukvaruutvecklare och testledare.

Kravprofil:

  • Högskole- eller universitetsutbildning inom relevant ingenjörsområde
  • Erfarenhet av .NET C#, WPF och/eller C++
  • Erfarenhet av Windows och Linux
  • Mycket goda kunskaper i såväl svenska som engelska i tal och skrift

Viktiga egenskaper för denna tjänst är samarbetsförmåga, förmåga att driva sitt eget arbete och problemlösningsförmåga.

Övrigt:

  • Arbetsplats: Linköping
  • Tjänstgöringsgrad: Heltid
  • Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
  • Facklig representant: Vi har kollektivavtal med Sveriges Ingenjörer och Unionen.
  • För en anställning hos oss på UMS Skeldar krävs att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. Roller där vi har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.
linkedin.jfif