Final application date

31 January, 2024

Contact

Matilda Norberg

matilda.norberg.ext@toyota-industries.eu

072 212 80 29 

På Toyota Material Handling skapar vi den teknik som förflyttar det mest väsentliga i tillvaron. Våra logistik- och materialhanteringslösningar återfinns i nästan alla typer av verksamheter över hela Europa. Vi utforskar teknikens gränser inom automation, connectivity och produktivitetslösningar vilket skapar möjligheter för våra kunder att effektivisera sina logistikflöden till helt nya nivåer.  
Vi tror starkt på att också sätta idéer i rörelse. Det är därför vi nu investerar mer än någonsin i forskning och utveckling. Våra tvärvetenskapliga team arbetar konceptuellt och praktiskt för att utveckla nästa generations produkter och lösningar för materialhantering. Genom att ge vår R&D-avdelning den kreativa friheten och de resurser som behövs för att utforska ny teknik, strävar vi efter att ligga i framkant när det gäller innovation. På Toyota Material Handling bidrar vi till ett smartare och mer hållbart samhälle – idag och imorgon. 

 

Tjänsten 
Nu söker vi en engagerad och erfaren mekanikkonstruktör för att stärka vårt team och driva utvecklingen av avancerade batterisystem. Vi letar nu efter dig som har ett starkt intresse att bidra i vår omställning mot en hållbar värld och cirkulära energilösningar. I rollen som mekanikkonstruktör för batterisystem på Toyota Material Handling bidrar du till utvecklingen av mekaniska delar till våra Li-Ion batterier för lagertruckar. Du kommer att vara en nyckelaktör i ett dedikerat team om fem personer, baserat i våra nyrenoverade lokaler i Mjölby, Sverige.
Ditt arbete fokuserar på konceptdesign och detaljkonstruktion av batterisystemet, där du samarbetar med tvärfunktionella team för att säkerställa att produkten uppfyller höga prestanda- och kvalitetsstandarder. Du kommer också att spela en central roll i att analysera och lösa tekniska utmaningar samt stödja produktionsprocessen. Teamet präglas av samarbete och ömsesidig support, vilket skapar en inspirerande och utmanande arbetsmiljö. Du kommer rapportera till Peter Norrby, Manager Machine Compartment.

Ansvarsområden 

 • Utveckla batterisystem för optimal prestanda och effektivitet.
 • Utföra detaljerade mekaniska konstruktionsaktiviteter med fokus på noggrannhet och hållbarhet.
 • Samarbete med andra tekniska team för att säkerställa tillverkning och integration av batterisystem.
 • Genomföra tekniska analyser och utvärderingar för att lösa konstruktionsutmaningar.
 • Jobbar med projektbaserad metodik för produktutveckling.

 

Din profil

 • Civilingenjör eller högskoleingenjör inom maskinteknik eller liknande område.
 • Erfarenhet av mekanisk konstruktion, företrädesvis inom batteriteknik eller elektriska system.
 • Starka praktiska färdigheter inom Catia V5 eller 3D CAD.
 • Meriterande erfarenhet av kablagedragning i 3D.
 • Förmåga att arbeta självständigt och i teambaserade miljöer.
 • Stark problemlösningsförmåga och analytiska färdigheter.
 • Utmärkta kommunikationsfärdigheter på svenska och engelska, både skriftligt och muntligt.
 • Förmåga att arbeta självständigt och hantera flera projekt samtidigt.
 • Erfarenhet av att samarbeta med intressenter för att identifiera krav och implementera lösningar.
 • Minst 3 års erfarenhet från liknande roller.

 

Vårt erbjudande
I en snabbt växande högteknologisk industri i snabb omvandling är Toyota Material Handling stabilt, globalt och inflytelserikt. Vi uppmuntrar mångfald och är engagerade i att skapa en inkluderande miljö för alla anställda. Vi erbjuder en dynamisk, mångsidig och välkomnande arbetsmiljö där du alltid agerar i ett internationellt sammanhang. Tjänsten är placerad i Mjölby men möjligheten att arbeta på distans en del av tiden är en naturlig del i vår vardag, liksom ett attraktivt förmånspaket och en årlig bonus.
Viktigast av allt är att vi har fantastiska medarbetare som du som kontinuerligt utvecklar sig, förbättrar och samarbetar för att leverera kvalitet i allt vi gör. Du kommer självklart ha tillgång till resurser och stöd för att lyckas i din roll. Medan du fortsätter att föra oss framåt ser vi fram emot att se din karriär utvecklas på ett enastående sätt.

MOVE the future with us!  

Ansökan 
Vi arbetar med löpande urval så skicka in din ansökan redan idag, dock senast den 31/1 2024. För mer information är du välkommen att kontakta våra medarbetare

 •  Peter Norrby, Manager Machine Compartment 073 081 25 69
 • Matilda Norberg, rekryteringskonsult 072 212 80 29