Final application date

13 August, 2023

Contact

Daniella Möller

daniella.moller@toyota-industries.eu

+46722033713

Är du en erfaren ledare inom mjukvaruutveckling som vill vara med på en innovativ och expansiv resa?  Vår R&D- avdelning Auto Solutions är mitt i en tillväxtresa och har en spännande tid framför sig. Nu söker vi en Gruppchef till vår mjukvaruavdelning som vill bidra med sina tekniska kunskaper och coachande ledarskap.

Ditt team och dina arbetsuppgifter

I rollen kommer du att:

 • Ha personalansvar för och leda ett team om ungefär 15 medarbetare som utvecklar framtidens mjukvara
 • Stötta och utveckla ditt team samt ansvara för att förbättra rutiner och processer
 • Ansvara för att uppnå en effektiv projekt-och aktivitetsbemanning
 • Arbeta med tekniska utmaningar för att skapa förutsättningar för kostnadseffektiva och högkvalitativa Autonoma produkter, i både standardsortiment och kundanpassningar
 • Arbeta innovativt och följa upp kring den senaste tekniken

Du kommer att ingå i Toyota Material Handlings R&D-avdelning som består av ungefär 300 personer där Auto Solutions innefattar drygt 70 hjälpsamma och kompetenta medarbetare.

Du kommer att tillhöra mjukvaruavdelningen som inkluderar ca 35 medarbetare. Tillsammans med övriga gruppchefer leder och utvecklar du denna avdelning. Våra autonoma produkter har huvudsakligen tre mjukvaror; maskinmjukvara, vagnsapplikation och säkerhetsmjukvara som ni tillsammans ansvarar för. Då vi arbetar tvärfunktionellt har du flera kontaktytor internt och samarbetar med bl.a. projektledare, hårdvaruchef, kvalitet, produktion samt system- och maskinansvarig. Du rapporterar till avdelningschefen.

Till rollen som gruppchef söker vi dig som:

 • Har en teknisk bakgrund inom mjukvara i kombination med ledarerfarenheter
 • Har en universitets- eller högskoleexamen inom relevant område
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska
 • Uppskattar att arbeta i en dynamisk miljö som ställer krav på att du är strukturerad och lösningsorienterad
 • Är trygg i ditt ledarskap och motiveras av att coacha och utveckla medarbetare både individuellt och i grupp

Vilka är Toyota Material Handling?

På vår site i Mjölby arbetar 3000 medarbetare med materialhantering från utvecklingskoncept till producerat fordon. Vår produktportfölj går från trotjänare som manuella handtruckar till autonoma självkörande fordon på 1,5 ton och innovativa energilösningar.

En karriär på Toyota Material Handling kännetecknas av en hög grad av eget ansvar, varierande och utmanande arbetsuppgifter. Här blir du en del av ett internationellt bolag med goda utvecklingsmöjligheter, flera av våra medarbetare har arbetat många år på företaget och valt att testa på nya tjänster och utmaningar.

På Toyota eftersträvar vi att vara en hållbar arbetsgivare genom vårt framstående miljöarbete och vår personalpolitik. Vi har i dagsläget bland annat en koldioxidneutral produktion och en KRAV-märkt personalrestaurang. Vidare erbjuder vi vår personal goda träningsmöjligheter genom gruppträning åtta gånger per vecka och ett nyrenoverat gym. På Toyota R&D erbjuder vi våra medarbetare en flexibilitet med möjlighet till distansarbete.

Din ansökan

Låter det intressant? Välkommen med din ansökan senast 2023-08-13. Urvalsarbetet påbörjas efter sista ansökningsdatum.

Kontakta gärna våra medarbetare för mer information:

 • Fredrik Holmberg, Avdelningschef Auto Solutions, +46730435698
 • Daniella Möller, HR, +4614254339

Instagram: ToyotaMHsweden

Linkedin: Toyota Material Handling Manufacturering Sweden AB

Youtube: Toyota Material Handling