Final application date

31 January, 2024

Contact

Matilda Norberg

matilda.norberg.ext@toyota-industries.eu

0722128029

På Toyota Material Handling skapar vi den teknik som förflyttar det mest väsentliga i tillvaron. Våra logistik- och materialhanteringslösningar återfinns i nästan alla typer av verksamheter över hela Europa. Vi utforskar teknikens gränser inom automation, connectivity och produktivitetslösningar vilket skapar möjligheter för våra kunder att effektivisera sina logistikflöden till helt nya nivåer.  
Vi tror starkt på att också sätta idéer i rörelse. Det är därför vi nu investerar mer än någonsin i forskning och utveckling. Våra tvärvetenskapliga team arbetar konceptuellt och praktiskt för att utveckla nästa generations produkter och lösningar för materialhantering. Genom att ge vår R&D-avdelning den kreativa friheten och de resurser som behövs för att utforska ny teknik, strävar vi efter att ligga i framkant när det gäller innovation. På Toyota Material Handling bidrar vi till ett smartare och mer hållbart samhälle – idag och imorgon. 

 

Tjänsten 
Vi söker nu en skicklig Group Manager på R&D Produktutvecklingsavdelningen. Inom R&D jobbar vi i alla utvecklingsfaser och våra konstruktörer har en stor frihet att påverka hur idéer blir konkreta lösningar och omsätts i praktiken. I denna roll kommer du vara ansvarig för utveckling och implementering av energilösningar för våra produkter.

Tjänstens ansvarsområden inkluderar ledning av teknikutveckling inom ditt specialområde samt övervakning av den tekniska utvecklingen inom branschen. Du kommer att vara en del av ledningsgruppen för Produktutvecklingsavdelningen och ha betydande inflytande över vår framtida arbetsriktning. Tjänsten innebär att du har personalansvar för en grupp om 12 personer. Ditt ansvarsområde omfattar konstruktion av batterisystem samt utveckling av energilösningar för våra produkter och deras komponenter. Du kommer att arbeta inom ett område med starkt fokus på innovation och utveckling och tillhöra en utvecklingsavdelning med engagerade och passionerade medarbetare. Du kommer rapportera till Kristin Bäckström, Manager Product Development.

Ansvarsområden 

 • Leder arbetet med att utveckla högkvalitativa och kostnadseffektiva energisystem.
 • Planerar och säkerställer resurser och kompetens för att möta pågående och kommande utvecklingsinitiativ inom energiområdet.
 • Bär det tekniska ansvaret för energisystemet och dess ingående komponenter.
 • Samarbete med tvärfunktionella grupper för att säkerställa smidig implementering av utvecklingsprojekt.
 • Driver utvecklingen av banbrytande energilösningar för att förstärka företagets produktportfölj genom nära samarbete med forsknings- och produktutvecklingsteam.

 

Din profil 

 • Civil- eller högskoleingenjörsutbildning inom relevant område.
 • Starkt tekniskt intresse och förmåga att självständigt driva initiativ inom produktutveckling (R&D).
 • Tidigare arbetslivserfarenhet inom produktutveckling är nödvändig.
 • Erfarenhet av energisystem och elkonstruktion är meriterande.
 • Påvisad arbetslivserfarenhet som ledare eller chef, med förmåga att leda och inspirera tekniska team.
 • Beprövad kompetens i att leda och samarbeta effektivt med andra avdelningar och team.
 • Utmärkta kommunikationsfärdigheter på svenska och engelska, både i tal och skrift.
 • Minst 5 års erfarenhet från liknande roller.

 

Vårt erbjudande 
I en snabbt växande högteknologisk industri i snabb omvandling är Toyota Material Handling stabilt, globalt och inflytelserikt. Vi uppmuntrar mångfald och är engagerade i att skapa en inkluderande miljö för alla anställda. Vi erbjuder en dynamisk, mångsidig och välkomnande arbetsmiljö där du alltid agerar i ett internationellt sammanhang. Tjänsten är placerad i Mjölby men möjligheten att arbeta på distans en del av tiden är en naturlig del i vår vardag, liksom ett attraktivt förmånspaket och en årlig bonus.
Viktigast av allt är att vi har fantastiska medarbetare som du som kontinuerligt utvecklar sig, förbättrar och samarbetar för att leverera kvalitet i allt vi gör. Du kommer självklart ha tillgång till resurser och stöd för att lyckas i din roll. Medan du fortsätter att föra oss framåt ser vi fram emot att se din karriär utvecklas på ett enastående sätt.

MOVE the future with us!  

Ansökan 
Vi arbetar med löpande urval så skicka in din ansökan redan idag, dock senast den 31/1 2024. För mer information är du välkommen att kontakta våra medarbetare

 • Kristin Bäckström, Manager Product Development 070 413 49 19
 • Matilda Norberg, rekryteringskonsult 072 212 80 29