Final application date

31 January, 2024

Contact

Matilda Norberg

matilda.norberg.ext@toyota-industries.eu

0722128029

På Toyota Material Handling skapar vi den teknik som förflyttar det mest väsentliga i tillvaron. Våra logistik- och materialhanteringslösningar återfinns i nästan alla typer av verksamheter över hela Europa. Vi utforskar teknikens gränser inom automation, connectivity och produktivitetslösningar vilket skapar möjligheter för våra kunder att effektivisera sina logistikflöden till helt nya nivåer.  
Vi tror starkt på att också sätta idéer i rörelse. Det är därför vi nu investerar mer än någonsin i forskning och utveckling. Våra tvärvetenskapliga team arbetar konceptuellt och praktiskt för att utveckla nästa generations produkter och lösningar för materialhantering. Genom att ge vår R&D-avdelning den kreativa friheten och de resurser som behövs för att utforska ny teknik, strävar vi efter att ligga i framkant när det gäller innovation. På Toyota Material Handling bidrar vi till ett smartare och mer hållbart samhälle – idag och imorgon.  

 

Tjänsten 
Vi fortsätter satsa och därför söker vi nu en passionerad Elkonstruktör som vill vara en nyckelperson i utvecklingen av banbrytande elsystem och energilösningar. Du kommer att arbeta från prototypstadiet till färdigkonstruerad produkt och vara involverad i hela processen.
I rollen som Elkonstruktör blir du en viktig del av ett dynamiskt team ansvarigt för utvecklingen av avancerade elsystem, kablage och elförsörjning. Ditt arbetsområde omfattar både spännande nyutvecklingsprojekt och underhåll av befintliga produkter. För närvarande består vår grupp av 16 dedikerade kollegor som samarbetar nära varandra i utvecklingsarbetet. Vi har en stark teamkultur där du kommer att integreras i det utvecklingsteam som fokuserar på elsystem, inklusive elkomponenter, signalkablage och kraftkablage.
Här får du chansen att vara med genom hela utvecklingskedjan och samarbeta nära med andra team inom forskning och utveckling, såsom mjukvaruutveckling, mekatronik och mekanikkonstruktion. Detta samarbete skapar en inspirerande miljö där du har möjlighet att påverka och bidra till innovativa lösningar inom elteknik och systemutveckling. Du kommer rapportera till Sven-Inge Lennartsson, Manager Electrical / Energy R&D Warehouse Trucks.

Ansvarsområden 

 • Designa och utveckla elsystem för innovativa energilösningar.
 • Samarbeta med tvärfunktionella team för att säkerställa sömlösa integreringar.
 • Framtagning av kravspecifikation på el-komponenter.
 • Teknisk kontakt med underleverantörer.
 • Modellering och kablagedragning i Catia.
 • Intern samverkan inom företaget med avdelningarna för kvalitet, inköp och produktion.
 • Utföra tekniska utvärderingar och optimera konstruktioner för maximal effektivitet.

Din profil

 • Erfarenhet av elkonstruktion och systemutveckling.
 • Färdigheter i CAD-verktyg, särskilt Catia V5 och SEE Electrical Expert är meriterande.
 • Erfarenhet av modellering och kablagedragning.
 • Förmåga att arbeta självständigt och i team.
 • Utmärkta kommunikationsfärdigheter på svenska och engelska, både i tal och skrift.
 • Erfarenhet av att samarbeta med intressenter för att identifiera krav och implementera lösningar.
 • Högskoleingenjör inom maskinteknik, elektroteknik eller elkraft.  Alternativt att du har en gymnasieutbildning kombinerat med flerårig arbetslivserfarenhet som elkonstruktör, elmontör eller elinstallatör.

 

Vårt erbjudande 
I en snabbt växande högteknologisk industri i snabb omvandling är Toyota Material Handling Europe stabilt, globalt och inflytelserikt. Vi uppmuntrar mångfald och är engagerade i att skapa en inkluderande miljö för alla anställda. Vi erbjuder en dynamisk, mångsidig och välkomnande arbetsmiljö där du alltid agerar i ett internationellt sammanhang. Tjänsten är placerad i Mjölby men möjligheten att arbeta på distans en del av tiden är en naturlig del i vår vardag, liksom ett attraktivt förmånspaket och en årlig bonus.
Viktigast av allt är att vi har fantastiska medarbetare som du som kontinuerligt utvecklar sig, förbättrar och samarbetar för att leverera kvalitet i allt vi gör. Du kommer självklart ha tillgång till resurser och stöd för att lyckas i din roll. Medan du fortsätter att föra oss framåt ser vi fram emot att se din karriär utvecklas på ett enastående sätt.

Time for you to make a MOVE!

Ansökan  
Vi arbetar med löpande urval så skicka in din ansökan redan idag, dock senast den 31/1 2024. För mer information är du välkommen att kontakta våra medarbetare
Sven-Inge Lennartsson, Manager Electrical / Energy R&D Warehouse Trucks 070 594 57 08
Matilda Norberg, rekryteringskonsult 072 212 80 29