Final application date

31 March, 2024

Contact

Matilda Norberg

matilda.norberg.ext@toyota-industries.eu

0722128029

Vi fortsätter satsa och söker nu en passionerad Elkonstruktör som vill vara en nyckelperson i utvecklingen av banbrytande elsystem och energilösningar. Du kommer att arbeta från prototypstadiet till färdigkonstruerad produkt och vara involverad i hela processen. På Toyota Material Handling bidrar vi till ett smartare och mer hållbart samhälle – idag och imorgon. 

 

Tjänsten

I rollen som Elkonstruktör blir du en viktig del av ett dynamiskt team ansvarigt för utvecklingen av avancerade elsystem, kablage och elförsörjning. Ditt arbetsområde omfattar både spännande nyutvecklingsprojekt och underhåll av befintliga produkter. Vi har en stark teamkultur där du kommer att integreras i det utvecklingsteam som fokuserar på elsystem, inklusive elkomponenter, signalkablage och kraftkablage.

Här får du chansen att vara med genom hela utvecklingskedjan och samarbeta nära med andra team inom forskning och utveckling, såsom mjukvaruutveckling, mekatronik och mekanikkonstruktion. Detta samarbete skapar en inspirerande miljö där du har möjlighet att påverka och bidra till innovativa lösningar inom elteknik och systemutveckling.

Ansvarsområden

 • Designa, utveckla och utvärdera elsystem för innovativa energilösningar
 • Samarbeta med tvärfunktionella team för att säkerställa sömlösa integreringar
 • Framtagning av kravspecifikation på el-komponenter
 • Teknisk kontakt med underleverantörer
 • Intern samverkan inom företaget med avdelningarna för kvalitet, inköp och produktion

 

Din profil

 • Högskoleingenjör inom maskinteknik, elektroteknik eller elkraft. Alternativt att du har en gymnasieutbildning kombinerat med flerårig relevant
 • Goda kommunikationsfärdigheter på svenska och engelska, både i tal och skrift
 • Erfarenhet av elkonstruktion
 • Färdigheter i CAD-verktyg, särskilt Catia V5 och SEE Electrical Expert är meriterande

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vårt mål är att hitta rätt person till gruppen. För att trivas i rollen tror vi att du har en förmåga att arbeta både självständigt och i grupp, har någon form av erfarenhet av modellering samt kablagedragning.

 

Vilka är Toyota Material Handling?
På vår site i Mjölby arbetar 3000 medarbetare med materialhantering från utvecklingskoncept till producerat fordon. Vår produktrange går från trotjänare som manuella handtruckar till autonoma självkörande fordon på 1,5 ton och innovativa energilösningar. Hos oss står medarbetaren i fokus och våra medarbetare beskriver oss som ett vänskapligt bolag med fokus på personlig utveckling, personligt ansvar och hälsa. Vi är nummer ett i världen inom materialhantering och fortsätter hela tiden vår utvecklingsresa.
Vi gör stora investeringar i vår verksamhet inför framtiden och vi rekryterar personal till flera av bolagets funktioner.Hållbar arbetsgivare
På Toyota eftersträvar vi att vara en hållbar arbetsgivare genom vårt framstående miljöarbete och vår personalpolitik. Vi har i dagsläget bland annat en koldioxidneutral produktion och en KRAV-märkt personalrestaurang. Vidare erbjuder vi vår personal goda träningsmöjligheter genom gruppträning, ett nyrenoverat gym och digitala friskvårdstjänster.

Pendling och distansarbete

Vi har goda pendlingsmöjligheter med pendeltåg och bil från de flesta städerna i Östergötland, 30 minuter från Linköping och 20 minuter från Motala. Vi erbjuder gratis parkering med motorvärmarplats inom 5 minuters promenadavstånd från din arbetsplats. På Toyota erbjuder vi även våra medarbetare möjlighet till distansarbete på deltid. Möjligheten till distansarbete varierar utifrån tjänstens krav och förutsättningar.

Ansökan 

Vi arbetar med löpande urval så skicka in din ansökan redan idag, dock senast den 31/3 2024.

För mer information är du välkommen att kontakta våra medarbetare

 • Sven-Inge Lennartsson, Manager Electrical / Energy R&D Warehouse Trucks 070 594 57 08
 • Matilda Norberg, rekryteringskonsult 072 212 80 29

 

Instagram: ToyotaMHsweden

Linkedin: Toyota Material Handling Manufacturering Sweden AB

Youtube: Toyota Material Handling

#MS