Final application date

5 May, 2024

Contact

Niklas Jalkner

076-116 31 50

Toyota Material Handling Sweden är Sveriges ledande leverantör inom materialhantering. Vi erbjuder en omfattande portfölj av truckar och tjänster, inklusive service, reservdelsförsörjning, uthyrning och förarutbildning. Vi präglas av en företagskultur där varje individ är värdefull och där vi arbetar tillsammans för att uppnå gemensamma mål. Vi ingår i en internationell koncern med 13 500 medarbetare i Europa, med europeiskt huvudkontor i Mjölby och Bryssel.

Rollen som Direktör Rental & Used innebär en unik möjlighet att ta helhetsansvaret för företagets Rental & Used division med en lång och fin historik av lönsam tillväxt, lojala och nöjda kunder. För att lyckas i denna roll kommer ledarskap, tvärfunktionellt samarbete i kombination med affärssinne och resultatorientering att vara de avgörande framgångsfaktorerna. Direktör Rental & Used har fyra direktrapporterande chefer och organisationen innefattar totalt cirka 35 medarbetare. Befattningshavaren rapporterar till vd och ingår i företagets ledningsgrupp. Vår Rental & Used verksamhet har en omsättning på cirka 1100 miljoner kronor. Fokus är att leverera hållbara och kostnadseffektiva lösningar för kunders interna materialhantering.

Vad kan du förvänta dig i rollen?
Som vår Direktör Rental & Used kommer du att vara hjärtat i vårt team, och din passion och vision kommer att vara den drivande kraften till vår framgång. Genom att optimera våra logistikprocesser med vår truckflotta och ständigt förbättra effektiviteten med vår LEAN verktygslåda kommer du att skapa möjligheter för våra kunder att nå sina mål.

Är det dig vi söker?
Vi söker en affärsorienterad passionerad ledare med gedigen kommersiell erfarenhet. För att lyckas i rollen har du förmågan att snabbt sätta sig in i och få förtroende i vår organisation, samt hos våra kunder. Vi ser att du är en person som är en trygg och gedigen ledare som tillsammans med engagerade medarbetare kan omsätta strategi till tydliga, konkreta och realistiska operativa mål och effektiva handlingsplaner.

Viktigt är ett starkt driv och förmågan att coacha organisationen, få medarbetare att växa och skapa laganda i såväl med- som motgång. Om du även har erfarenhet av verksamhetsutveckling, exempelvis som managementkonsult är det en bonus. Flytande svenska och engelska i tal och skrift är ett krav eftersom vi ingår i en internationell koncern.

Din bakgrund

Vi tror att du har följande bakgrund:

  • Minst sju års ledarerfarenhet, inklusive över andra chefer, med bevisad förmåga att leverera goda resultat
  • Erfarenhet av att arbeta strategiskt såväl som operativt
  • Vana att driva förändrings- och effektiviseringsprocesser med en analytisk ansats
  • Akademisk utbildning motsvarande civilingenjör/ civilekonom eller kombination

Varför ska du välja Toyota Material Handling?

På TMHSE är vi övertygade om att mångfald och engagemang är nyckeln till framgång. Som en del av vårt team kommer du inte bara att vara en integrerad del av vårt ledningsteam, utan också ha möjligheten att forma företagets framtid och göra verklig skillnad i våra kunders liv.

Är du redo att ta rodret och leda oss mot nya höjder? Ansök nu och bli en del av vårt fantastiska team!

Positionen är placerad på Toyota Material Handling Swedens kontor i Mjölby, Sverige. Rollen innebär ett kommersiellt helhetsansvar där närvaro ute hos kunder och medarbetare och dotterbolag i Sverige är en naturlig del.

Mer information

Vi ser gärna att både kvinnor och män söker tjänsten och vi strävar efter kulturell mångfald.

Har du frågor kring rollen så är du välkommen att kontakta vd Niklas Jalkner, tel. 076-116 31 50 eller HR-Direktör Annika Dörner, tel. 076-105 55 08.

Välkommen med din ansökan senast den 5 maj.

Vi använder oss av kognitivt test och bakgrundskontroll som en del av rekryteringsprocessen.