Final application date

28 February, 2021

Company

Etteplan

Contact

Martin Gerhardsson

036 570 11 88

Etteplan söker dig som brinner för att göra affärer och skapa långsiktiga affärsrelationer. I rollen som Affärsutvecklare blir du en nyckelperson i deras team som arbetar för att nå företagets ambitiösa tillväxtmål inom affärsområdet Software & Embedded Solutions (SES). Du kommer att ingå i ett globalt säljteam och blir här den andra svenska affärsutvecklaren.

 

Om tjänsten

I din roll som affärsutvecklare för SES ansvarar du för att vidareutveckla och skapa nya affärsmöjligheter för Etteplan från Linköping och söderut. Affärsmöjligheter kan även leda till andra delar av Sverige eller utomlands, som du också får möjlighet att vara med och utveckla. Du ansvarar för hela processen från prospektering, till bearbetning, till skapande av relevant kundanpassade affärslösningar, till att löpande vidareutveckla såväl befintliga som nya kunder.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Aktivt bearbeta och vidareutveckla kontakten med såväl befintliga som nya kunder.
  • Säkerställa att det utvecklas värdebaserade lösningar som tillgodoser den enskilda kundens behov och därmed till att utöka andelen projektförsäljning.
  • Bidra till såväl strategisk som operativ försäljningsplanering.
  • Analysera marknadsläget.
  • Vidareutveckla den strategiska planen avseende kundbas, kundbearbetning och målsättning.
  • Löpande arbeta för att erbjudandet i högre grad kan säljas som prissatt helhetsleverans.
  • Nätverka med externa och interna samarbetspartners.

 

Om dig

Vi söker dig som har erfarenhet av rådgivande kundanpassad tjänsteförsäljning med koppling till mjukvarulösningar och/eller inbyggda system samt elektronik. Dina kundmålgrupper har med stor sannolikhet bland annat utgjorts av tillverkande industri/verkstadsindustri. Du har tidigare arbetat med B2B-försäljning och är van vid bearbetning av såväl befintliga som nya kunder. Som person är du en driven, tekniskt intresserad och lösningsorienterad säljare. Du har ett förtroendegivande, konsultativt och coachande förhållningssätt till dina kunder och partners.

 

Etteplan har ordet

Du bli en nyckelperson inte bara avseende affärsutvecklingen i din region utan också för att bidra till att vidareutveckla affärsstrategin och metodiken bakom hur affärerna bedrivs inom hela SES. Som affärsutvecklare blir du en viktig del av ett mycket framgångsrikt och positivt team som utvecklar både varandra och Etteplan. Du får jobba på ett företag med ett inspirerande och coachande ledarskap som utmanar traditionella arbetssätt i konsultbranschen. Du kommer att få en snabb personlig utveckling inom värdeskapande försäljning genom coachning, utbildning och erfarenhetsutbyte. Vi har ett starkt kontaktnät och stor erfarenhet från olika företag och branscher, vilket ger dig en unik möjlighet att utvecklas. Hos oss blir du delaktig i ett expansivt företag med god sammanhållning och ett stort utrymme för individen. Etteplan präglas av en dynamisk och otvungen företagskultur med drivna och engagerade medarbetare.

Etteplan är ett globalt ingenjörsbolag med över 3 500 specialister som arbetar efter devisen ‘Engineering with a difference’. Vi är övertygade om att morgondagens tekniska utmaningar kräver nya angreppssätt, och att varje medarbetare är viktiga för att uppnå detta.