I år sänds Musikhjälpen 2022 från Kungstorget i Göteborg. Nytt för i år är att alla är välkomna att vara en del av festligheterna kring Musikhjälpen i Minecraft. Mojang Studios, Microsoft Sverige, Visual Sweden och Linköpingsbaserade Around the Corner har återskapat en Minecraft-version av Kungstorget och glasburen där spelare kan följa livesändningen direkt från buren, chatta med andra besökare och donera bidrag via Swish. Pengarna går till Musikhjälpens insamlingsbössa.

“Det vi tagit fram i år är en virtuell miljö som speglar den fysiska i Göteborg. Vi har byggt upp torget, glasburen, byggnaderna omkring och kopplat på olika integrationer,” berättar Fredrik Löfgren, CTO för Around the Corner. 

Funktioner som lagts till för att förstärka den verkliga upplevelsen är parallella diskussioner genom en röstchatt-funktion där spelarna kan prata med varandra som om det vore i verkligheten, vilket skapar en känsla av att vara på plats på riktigt. Man kan även besöka buren, köra parkour på torget och flyga.

“Genom att vi har transformerat in Musikhjälpen i Minecraft kan fler ta del av känslan. Det är ju en mäktig känsla att stå framför buren på riktigt och här kan fler uppleva det. Man kan träffa nya vänner och umgås på avstånd på ett mer naturligt sätt,” tillägger Fredrik Löfgren. 


Läs mer om hur du besöker Musikhjälpen i Minecraft här.

Det finns förstås en insamling i Minecraft, skapad av Theo, 8 år. Du hittar den här!

Andra bössor att donera till: SICK Linköping.