Efter några tunga utmaningar, inte främst p.g.a. Covid, är AirMove nu redo att gasa och skala upp sin affär.

När du träffar Lars Östlin och hans kollega Stefan Magnusson på AirMove är det svårt att inte se deras brinnande passion för att hjälpa folk att skapa ett bra inomhusklimat utan att det ska medföra stora renoveringar eller dyra installationer.

AirMove startade med att Lars Östlin, grundare och VD, drev en butik som sålde braskaminer och värmepumpar. Han upptäckte att många kunder upplevde samma sorts problem, nämligen att det var svårt att få värme att sprida sig till resten av huset. Det fanns dock inte så många lösningar som verkligen fungerade på marknaden, vilket fick Lars att helt enkelt lösa det själv. En gammal ICA-butik förvärvades och AirMove skapade sin egna testanläggning med ett testhus i. Här kunde de nu arbeta fram produkter för att lösa problemet med att sprida värmen och testa dem skarpt i testhuset. På så vis kunde de kvalitetssäkra produkterna i rätt miljö och direkt få svar på om de fungerade på riktigt.

Under resans gång upptäckte de att även luftkvalitén ofta är dålig och bestämde sig för att det inte räckte med att bara flytta värmen. De behövde dessutom lösa hur de kunde få in ny frisk luft i husen och transportera bort den gamla. Idag erbjuder de ett flertal produkter som hjälper till att sprida luften (varm som kall) till andra våningsplan eller genom rum och även en så kallad friskluftsventil för att skapa en sund och frisk inomhusmiljö.

Nu tar AirMove nästa steg tillsammans med Swedish Scaleups där de hoppas utveckla beståndsdelarna i företaget och accelerera sin tillväxt.

Genom Swedish Scaleups stöd hoppas vi få en ny syn på vårt sätt att arbeta på. Vi vill finna nyckeln där vi skapar förståelse för hur viktigt det är med ett bra inomhusklimat både i Sverige och globalt, berättar Lars Östlin.

AirMove kom i kontakt med Swedish Scaleups genom Almi Mälardalen, som tipsade om projektet och dess tillväxtstöd. Och efter ett möte med Create Business Incubator, en av aktörerna bakom Swedish Scaleups, så är nu arbetet med att hjälpa dem vidare i sin tillväxtresa igång.

– AirMove är ett väldigt spännande företag som har kommit långt på egen hand trots motgångar. Ett lösningsorienterat bolag från topp till tå och som står väldigt nära sina kunder. Det ska bli otroligt spännande att få stötta dem i att accelerera och skapa tillväxt, säger Emma Göransson, projektledare för Swedish Scaleups hos Create Business Incubator.