Automatisk örtodling i restaurangen eller grönskande rumsavdelare i kontorslandskapet. Vissheims modulära växtmöbel Vimur, med inbyggda växtplantor och odlingsteknik, passar in i många olika miljöer och har väckt stort intresse på marknaden – nu förbereder det prisbelönta odlingsföretaget från Linköping en ny serie av Vimur.
Vissheim är ett startup-företag från Linköping, grundat 2016, som kombinerar skandinavisk möbeldesign med automatisk odlingsteknik och utvecklar smarta växtmöbler för urbana inomhusmiljöer. Företaget vill att växtodling ska vara ett naturligt inslag för gemene person i framtidens städer och att det skall finnas lokala odlingar överallt i staden, och just nu är det stora fokuset kontor, restauranger och publika miljöer – med hydroponiska växtmöbeln Vimur i centrum.
– Med Vimur vill vi göra växtodling till en enkel och stimulerande upplevelse, oavsett om det rör sig om örtodling i en restaurang eller prydnadsväxter i en kontorsmiljö. Smart teknik som automatiserar odlingen och en tilltalande design som gör produkten till en naturlig del av inredningen tror vi är en vinnande kombination för att göra växtodling attraktivt i dessa miljöer, säger Vissheims vd och medgrundare Erik Söderby.
Första serien av Vimur började produceras i augusti – där bland andra Swedbank ämnade göra sin kundlounge till en grönskande upplevelse och Restaurang Jord ville kunna erbjuda sina gäster “härodlade” örter till middagen – och tack vare det stora intresset har Vissheim bestämt sig för att producera en ny serie efter årsskiftet och nu öppna upp för beställningar igen.

 

– Det känns naturligtvis fantastiskt att intresset är så högt, allt från större hotellkedjor och kontorshotell till mindre, nischade eko-restauranger är nyfikna på vår Vimur, med andra ord var det självklart att öppna upp för ny produktion redan nu, fortsätter Erik Söderby.
Kunderna i nästa serie får antingen välja mellan standardmodellerna Vimur Bistro och Vimur Office eller beställa en helt skräddarsydd lösning, samt välja fritt bland en rad olika örter, grönsaker, blommor och prydnadsväxter att odla i sin Vimur.

I nästa serie får kunderna välja mellan standardmodellerna Vimur Bistro och Vimur Office eller beställa en helt skräddarsydd lösning.

Vissheim utlyser ny produktion av Vimur, den smarta växtmöbeln som automatiskt tar hand om dina plantor