I en bransch som ständigt förändras är det avgörande att hålla sin kompetens aktuell. Techindustrin rör sig i snabb takt, och för att både företag och anställda ska kunna möta morgondagens utmaningar, är det inte längre tillräckligt att enbart fokusera på teknisk expertis. Att utveckla förmågan att lära nytt, att leda sig själv och att hantera förändring är kritiska färdigheter i dagens arbetsliv.
Vad är Power Skills?
“Power Skills” är de generella färdigheter som kompletterar teknisk kompetens och gör medarbetare bättre rustade för framtiden. Dessa inkluderar förmågan till självledarskap, kontinuerligt lärande och att vara öppen för förändring. Genom vårt projekt Digital kompetens för företagens konkurrenskraft erbjuder vi nu techföretag möjligheten att låta sina anställda delta i en kort och kraftfull utbildning om Power Skills.
“I en värld där tekniken utvecklas i snabb takt, blir det allt viktigare att också stärka de mänskliga färdigheterna. Genom att investera i Power Skills, som självledarskap och lärande, kan företag inte bara förbättra sina medarbetares prestationer, utan även skapa en mer dynamisk och anpassningsbar organisation.” säger Anna Broeders, Talent and Community Manager, Linköping Science Park.
Om utbildningen: Power Skills – Lärande organisation och medarbetarnas kompetens idag och imorgon
Denna utbildningsmodul är utformad för att stärka de allmänna kompetenser som krävs för att navigera i den snabba tekniska utvecklingen. Med fokus på teman som självledarskap, lärande på arbetsplatsen, förändringsbenägenhet och omvärldsbevakning, är målet att ge deltagarna verktyg för att bli mer flexibla och anpassningsbara. Erbjudandet riktar sig till små och medelstora företag med 10-249 anställda, företaget ska finnas i Östergötland.
Teman som behandlas:
– Självledarskap och medarbetarskap
– Lärande som en central Power Skill
– Omvärldsbevakning och förändringsbenägenhet
– Jämställdhet, tillgänglighet och icke-diskriminering
Mål:
Efter att ha genomgått modulen kommer deltagarna ha en ökad förståelse för hur generella kompetenser stärker livslångt lärande och bidrar till en mer dynamisk och flexibel organisation.
Upplägg:
– Två digitala träffar: 23 januari och 13 februari, kl. 9-12
– Lärarledda föreläsningar, diskussioner och arbete i studiegrupper.
– Praktiskt arbete på företaget mellan träffarna med fokus på självledarskap och medarbetarskap.
– Totalt 10 timmar: 6 timmar lärarledd tid och 4 timmar eget arbete i företaget.
Lärare:
Peter Nilsson, universitetslektor vid Institutionen för beteendevetenskap och lärande, Linköpings universitet.
Anmäl intresse senast den 13/12
För att delta i utbildningen, skicka din intresseanmälan till anna.broeders@linkopingsciencepark.se senast den 13/12, kort därefter meddelas besked om du har fått en plats.
Digital kompetens för företagens konkurrenskraft finansieras av Europeiska unionen.