IFS, Elits och Sick IVP finns med på listan över Sveriges bästa arbetsplatser, i en stor medarbetarundersökning. Great place to work hjälper organisationer att utvärdera och utveckla sin arbetsplatskultur. De driver en rankinglista för bästa arbetsplats. De som av sina egna medarbetare rankas allra högst i medarbetarundersökningarna lyfts fram i listorna över de bästa arbetsplatserna med kvalitetsutmärkelsen Sveriges bästa arbetsplatser.

På Affarsliv.com berättar Roger Arnroth, HR-chef på IFS om priset
– Det är en viktig kvalitetsutmärkelse som många i branschen känner till. Studenter som söker jobb är medvetna om Great place to work. Vi märker att internationella företag reagerar positivt när de besöker oss och ser alla de Great place to work-utmärkelser vi har fått genom åren.

För affärsliv.com berättar Linda Rämsberg på Elits och Mikael Sundh på Sick IVP att de drar samma slutsats om att utmärkelsen är betydelsefull, och att nöjda medarbetare även ger nöjda kunder.
– Man måste ta arbetsplatsen på allvar och inte bara prata om kvalitet utan också göra det. Jag tror på att förstärka det som är bra. Men det är också viktigt att fånga upp stress och andra tendenser så tidigt som möjligt. När vi växte till över 50 medarbetare i Linköping så märkte vi att det blev svårt att bara gå ut i fikarummet och fånga upp stämningar. Vi insåg att vi måste börja mäta det på något sätt. Därför är Great place to work väldigt bra. Säger Mikael Sundh till Affärsliv.com

I ett pressmeddelande berättar Elits VD Olle Hasselblad om priset:

“För oss är detta bara början. Eftersom vi befinner i konsultbranschen, och vårt sanna värde är den kompetens och kunskap som vi erbjuder våra kunder, så kommer vi aldrig sluta försöka förbättra oss. Kvalité är något man bygger inifrån och ut, men utmärkelser som denna ger oss möjligheten att visa nuvarande och framtida kunder att med ELITS så får du expertkonsulter som gillar sitt arbete, och bär med sig detta till arbetet varje dag. Självklart gynnar det företagen vi arbetar för ur ett långsiktigt perspektiv”.

Science Park Mjärdevis närhet till Linköpings universitet och samlar mycket kompetens är en av orsakerna till bolagens framgång.

– Det är bra för parken och för hela Linköping. De här företagen och många andra jobbar initierat med de här frågorna och engagerar sig också i olika HR-nätverk i Mjärdevi. Utmärelserna stärker helheten och stadens attraktionskraft, säger Lena Miranda, VD för Science Park Mjärdevi.