Just nu letar vi på LEAD efter framtidens entreprenörer och unga ledare. Ta chansen och ansök till trainee-programmet LEAD Entrepreneurs in Residence eller Sommarmatchen där du kommer arbeta i verkliga case och affärsidéer för att omvandla ny teknik till startup-bolag med potential att lyckas. Till er hjälp har ni erfarna affärscoacher som ser till att stötta, pusha och ge er verktygen för att driva era projekt framåt.

 

Om trainee-programmet Entrepreneurs in Residence
LEAD Entrepreneurs in Residence är ett trainee-program med fokus på entreprenörskap. Under sex månader arbetar du tätt i ett team med andra traineer där ni har ett tydligt uppdrag – att omvandla nya idéer eller tekniker till startup-bolag. Inledningsvis tilldelas teamet ett flertal idéer och teknologier sprungna ur forskning och/eller bolag i regionen. Er uppgift blir att identifiera potentiella marknader, testa hypoteser, verifiera affärsidéer och utveckla möjliga affärsmodeller.  Programmet är på heltid, 100% och du kommer ersättas med traineelön.

 

Om Sommarmatchen
Sommarmatchen är ett unikt och utvecklande sommarjobb inom entreprenörskap hos LEAD som fokuserar på att utveckla idéer sprungna ur forskningen vid LiU mot marknadsanpassade produkter och tjänster. För dig som student får du chansen att arbeta med att ge en forskares idé nya möjligheter. Tillsammans med en annan student matchas du med en forskare som vill få ut sin idé på marknaden. Varje matchning mellan studenter och forskare är unik med utgångspunkten att skapa team med kompletterande erfarenheter. Arbetsuppgifterna varierar beroende på forskaridéns inriktning och var idén befinner sig. Forskaren kan exempelvis vara i behov av nya perspektiv, prototyparbete, kartläggning, marknadsanalys eller grafisk design.

 

Har du en egen idé?
LEAD arbetar med forskare, studenter och andra personer som har en unik idé, både från akademin som näringsliv. Gemensamt är att de vill bidra till samhället genom att bygga bolag som har potential att göra avtryck. Har du en idé, eller har du utvecklat forskningsresultat som skulle kunna lösa ett stort problem för många människor? Då vill vi på LEAD gärna träffa dig och veta mer om dig och din idé.

 

LEAD är en Sveriges bästa företagsinkubatorer, vi har genom året utvärderat över 850 idéer och har arbetat med över 150 startups. Just nu har LEAD omkring 40 olika medlemsbolag, som kanske letar efter din kunskap och kompetens. Som entreprenör och medlem på lEAD får du vår kollektiva kunskap, nätverk och erfarenhet.