Som vanligt lät vi en AI tolka avsnittet

Som vanligt lät vi en AI tolka avsnittet

Plåster som berättar exakt hur du mår. Hela tiden. Allt som är elektriska signaler på huden går att mäta, och med modern materialutveckling kommer våra stora träningsklockor snart vara helt obsoleta. Samtidigt har Linköpingsföretaget Sectra revolutionerat områden som digital patologi. För personer utanför den medicinska världen kanske deras betydelse är okänd, men idag är det svårt att gå in på ett sjukhus nästan var som helst i världen som inte använder teknik från Sectra.

TechRide: Utforska Framtidens Teknik · TechRide #5: Ny teknik påverkar vår kunskap om kroppen och sjukdomar

Medverkande

  • Maria Jakobsson, Laboratoriet för organisk elektronik. Forskar kring komponenter och system som utnyttjar elektroniska och optiska funktioner i organiska molekyler och plaster.
  • Claes Lundström, Forskningschef på Sectra och adjungerad professor på Center for Medical Image Science and Visualization (CMIV).

Programledare

Din guide genom denna tekniska djungel är programledaren Diana Saleh, en forskare från FOI och RISE som för närvarande doktorerar vid KTH, tillsammans med den mindre teknikinvigde Anders Hofvergård. Podden spelas in i Linköpings självkörande elektriska bussar som trafikerar Linköpings universitet.

Hur lyssnar jag?

Så var kan du lyssna på detta spännande avsnitt? Enkelt, där du vanligtvis hittar dina favoritpoddar eller på Spotify. Du kan också lyssna direkt här på sidan.

Upptäck framtiden med Linköping Science Park! Det här är TechRide 🚀🎙️
Dyk in i en fascinerande värld av tekniska framsteg och samhällsutveckling med vår nya podcastserie. Linköping Science Park tar dig med på en resa till framtiden och tillbaka. Sätt dig bekvämt i en självkörande buss och följ med oss mot framtiden.

Varje avsnitt tar dig genom olika teknikområden, tex cybersäkerhet, IoT, AI och bildanalys. Få en begriplig introduktion till tekniken och förstå hur den påverkar både samhället och dig. Möt våra nyfikna programledare och experter inom olika områden i varje avsnitt. Totalt kommer det att vara 6 avsnitt i den här säsongen.