Foto: © Crelle Fotograf

I sommar anordnar Linköping Science Park och Skill för tionde året i rad sommarlovsaktiviteten Code Summer Camp. Syftet är att väcka barns intresse och nyfikenhet för teknik, programmering, digitalt skapande, kreativitet och i år, under tioårsjubileet, kommer en av programpunkterna vara HackShield där barnen som deltar utbildas till juniora cyberagenter.

– Genom samarbetet med Linköping Science Park under Code Summer Camp kommer vi kunna ge barnen verktyg och kunskaper som behövs för att navigera säkert online, säger Per-Albin Johansson, projektledare för HackShield.

Internet erbjuder barn fantastiska möjligheter att kommunicera, lära och upptäcka världen på sätt som tidigare var otänkbara. Tyvärr finns det också faror som lurar online, som bedrägerier, exploatering, övergrepp och andra former av kränkningar. Partnerskapet mellan Stiftelsen Tryggare Sverige och Linköping Science Park är en gemensam satsning för att rusta deltagarna med kunskaper och verktyg för att navigera säkert på internet.

– HackShield blir ett mycket levande och viktigt tillägg till årets upplaga av Code Summer Camp. Vi vill öka våra unga deltagares digitala kompetens, och här tror vi HackShield kommer vara ett viktigt redskap, säger Cyberlys klusterledare Joanna Sjölander (Linköping Science Park).

 Cyberly är ett kluster och nätverk inom informations- och cybersäkerhet i Östergötland med ambitionen att bidra till ett säkert, hållbart och effektivt samhälle genom att stärka allas vår digitala resiliens.

Genom att förse målgruppen med nödvändiga färdigheter för att skydda sig själva online,
bidrar Stiftelsen Tryggare Sverige tillsammans med Code Summer Camp till att forma en
generation av medvetna och ansvarstagande digitala medborgare.

Vill du veta mer om samarbetet?

Per-Albin Johansson, projektledare, Tryggare Sverige

Mail: peralbin.johansson@tryggaresverige.org Tel: 073-801 05 97

Joanna Sjölander, klusterledare – Cyberly, Linköping Science Park

Mail: joanna.sjolander@linkopingsciencepark.se Tel: 072-533 70 61

Mattias Hellström, projektledare – Skill, Code Summer Camp: https://codesummercamp.se/

Mail: mattias.hellstrom@skill.se Tel: 013-32 94 19