Nordic Biomarker, ett Life science företag med över 75 anställda varav 20 på Ebbepark i Linköping, har vuxit rejält sedan starten 2007 så nu vill de lyfta de samhällen som har lyft dem. De gör detta genom att årligen dela ut priset Årets Gnistspridare.

Årets Gnistspridare, ett pris som hedrar individer och organisationer som sprider glöd och passion för naturvetenskap i Västerbotten och Östergötland och nomineringen öppnar nu och stänger 30 september.

Platschef Eva Göhl betonar vikten av detta initiativ: “Vi söker dig som har en varm kammare i hjärtat för naturvetenskap och som sprider den värmen till andra. Genom Årets Gnistspridare vill vi uppmärksamma dem som kan få pensionärer att fascineras av en snigel på trottoaren eller inspirera förskolebarn med cola light-burkar och Mentos. Vi vill lyfta fram de som hjälper med fysikläxor, ordnar utbyten med glaciärforskare, eller skapar kemi-korsord.”

Årets Gnistspridare-stipendium består av två stipendier på 50 000 kronor vardera, som delas ut i Västerbotten respektive Östergötland. Priset är avsett att ge en guldkant i en redan pågående verksamhet, möjliggöra återstart av projekt eller förverkliga drömmar som länge har legat i byrålådan. Eva Göhl fortsätter: “Vi hoppas att stipendiet ska uppmuntra fler att sprida glöden för naturvetenskap, sammanföra människor och så ett frö av ‘wow’ eller ‘jag kan’. Vi söker någon som lever efter våra värdeord: tillsammans, glöd och stolthet.”

Tidigare vinnare av Årets Gnistspridare

2023: Artediskolan i Västerbotten och Teksommar i Östergötland

2022: Naturum Tåkern i Östergötland och Maja Beskow skolans science club i Västerbotten

Så här nominerar du

Nomineringsprocessen är enkel och öppen för alla. För att nominera en kandidat, eller själv ansöka, besök vår hemsida och fyll i nomineringsformuläret. Beskriv kortfattat varför din kandidat förtjänar att bli Årets Gnistspridare och vilka specifika bidrag de har gjort till biotekniksektorn. Nomineringar tas emot fram till den 30 september 2024. Vinnarna kommer att tillkännages vid en ceremoni senare under året.

För mer information om nomineringar och kriterier, besök vår hemsida: Nordic Biomarker – Årets Gnistspridare.

Kontakt: Eva Göhl Platschef, Nordic Biomarker eva.gohl@Nordicbiomarker.com