Marcus Ekbäck befinner sig mitt i IT-karriären. Han har studerat Industriell Ekonomi på linköpings universitet, lanserat bredband hos Ericsson, levererat IP-TV hos motorola, projektlett mjukvaruutveckling hos A-society och blir nu affärområdesansvarig för Cybersäkerhetsföretaget link22. En imponerande IT-karriär gjord i Linköping.

Teknikentusiast med bred erfarenhet

Marcus Ekbäck är ny som Business Area Manager för området Cross Domain Solutions. Marcus, en driven teknikentusiast, kommer att förstärka teamet med en bred och mångsidig erfarenhet som sträcker sig över flera olika sektorer.

Marcus är född och uppvuxen i Hälsingland och har en bakgrund inom industriell ekonomi med inriktning mot datavetenskap. Hans intresse för teknik väcktes tidigt i livet då hans föräldrar gav honom en Commodore-dator.

Marcus ser sin tid inom idrott, specifikt tennis, som en viktig del av hans personliga och professionella utveckling. Han menar att tävlingsbakgrunden har lärt honom vikten av träning, tålamod och att lön för mödan kommer till den som arbetar hårt. Dessa lärdomar från tennisbanan har han tagit med sig in i arbetslivet.

Bredband, IP-TV & djupa kundrelationer

Marcus kommer senast från en ledande position på A-society. Hans karriärresa började hos Ericsson i Linköping, där han arbetade med nya bredbandstekniker precis när internet började att nå ut till allmänheten. Från Ericsson gick resan vidare till Motorola, där han tog på sig rollen som produktledare för en av deras IP-TV-produkter.

Under sin karriär har Marcus byggt långa och djupa kundrelationer i samband med komplexa leveranser av högteknologiska produkter. Hans erfarenhet av och fokus på kundnytta kommer väl till pass hos link22 där relationen med kund är mycket viktig. Att leverera komponenter och teknik för att säkra samhällskritisk infrastruktur och medborgarens integritet ställer högre krav på samarbete.

Att jobba hårt tillsammans

På frågan om vad som är kul på jobbet svarar Marcus: “När man jobbar hårt tillsammans mot ett mål, när man stöttar varandra och när man når det målet tillsammans! “Det är också kul när man tävlar mot konkurrenter.”

Marcus kommer in i link22 med en stark passion för teknik, engagemang för samarbete och en stark drivkraft för att skapa värde för alla involverade parter. Dessa kvaliteter, tillsammans med hans erfarenhet från företag som Motorola, Ericsson och A-society, gör honom till en perfekt match för rollen som Business Area Manager.

Link22 växer och söker ständigt fler medarbetare. Du kan läsa mer om deras behov här, och på Linköping Science Parks karriärsida hittar du alla lediga tjänster hos alla våra bolag just nu.