Det är fredag 24 april och min sista dag som praktikant på Linköping Science Park, jag har fått äran att spendera 12 veckor av denna vår och av min utbildning här i Mjärdevi.

För cirka nio veckor sedan, på min tredje vecka på Science Parken skrev jag en presentation om vem jag är. Nu har den tiden gått, eller snarare sprungit förbi. Tiden har gått fort, precis som den gör när man får göra något man gillar och när man har roligt.
Nu sitter man ändå här med lite vemod över att tiden sprungit förbi så snabbt och att det är min sista dag.

Jag reflekterar över dagarna som gått, tänker tillbaka på första dagen när man inte hade koll på hur Linköping Science Park jobbar eller vad de gör, till att nu 12 veckor senare sitta och inte kan förstå att man inte visste det innan –  För att det är så självklart nu när man har jobbat ett tag.

Den första månaden låg fokuset på mitt arbete på namnbytet från Science Park Mjärdevi till det nya namnet Linköping Science Park. Det,som skulle vara en röd tråd genom hela min praktikperiod. Och såklart den ordinarie marknadsföring- och kommunikationsarbetet som görs på daglig basis.

Man skulle kunna säga att min praktikperiod har delats upp i två. En typ av praktik där fokuset har varit marknadsföring, kommunikation samt event. Mitt i allt, när man mer eller mindre kände att man kommit in i arbetet och kände att man hade koll, då kom Corona. Det blev del två på min praktikperiod.

Helt plötsligt fick arbetet ställas om, till något helt annat. Corona har förändrat mycket och även min praktik. På gott och ont, klart att man har missat saker som man egentligen skulle fått uppleva om det inte ställts om. Jag är däremot övertygad om att jag fått med mig mer kompetens och kunskap, både inom marknadsföring och kommunikation. Men också i ett läge där verksamheten och arbetsuppgifterna har behövs ställas om. Hade det inte blivit en kris så hade jag heller inte kunnat säga att jag vet hur det är när man behöver förändra sitt arbete.
Att få vara med när förändringar sker är otroligt lärorikt.
Och ja, visst är det så att mer eller mindre halva arbetet hade jag inte fått göra om det inte blivit som det blev.
Det är väldigt inspirerande och utvecklande att få se möjligheter skapas även i kriser.
Exempelvis som Code Summer Camp, som gick från ett fysiskt läger med begränsat antal deltagare till ett digitalt läger där fler programintresserade barn får möjlighet att lära sig programmera.
Kanske är det nu som den digitala världen fick slå igenom på riktigt och en ny vardag skapades för många.

Hur summerar man egentligen tre månader i en text?
Jag väljer att summera det med orden:
Utvecklande, inspirerande, rolig och en utmanade tid.

Inte en sekund har jag tvekat att Science Parken blev platsen för min sista LIA. Platsen och tiden gav mig otroligt mycket och med stolthet kan jag säga att detta gjorde att jag gick från student till junior marknadskommunikatör.
Tack vare det fantastiska gänget här kommer jag att se tillbaka på denna tid med glädje.

På återseende,
// Mariette Johansson, digital marknadskommunikatör

Foto: Dina Granath, AR2 reklambyrå