Lunch menu

Friday, 15 November

Brödernas kök

  • Poké bowl med ris och rå laxfilé

    Picklad rödkål, mango, sojabönor, picklad rödlök, salladslök, sesamfrön, srirachamajo och soja

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsost crème

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök- och tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta och serranoskinka

    mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- och nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

Restaurang Chili & Lime

  • Ugnsgrillad hel ryggbiff (rosmarin och vitlök)

    med grönpepparsås, serveras med lättfrästa haricots verts och potatisgratäng

  • Ugnsgrillad laxfilé

    med ört-creme, serveras med
lättfrästa haricot verts och kokt potatis

  • Poke bowl

    Vietnamesisk eller japansk

  • Asiatisk lunchbuffé
  • Vegetariskt: Wokade grönsaker

    Med cashewnötter

  • Vegetariskt: Wokade äggnudlar

    Med grönsaker, vårrulle och jordnötssås

  • Grill: Kycklingspett

    Med wokade grönsaker och jordnötssås

Restaurang Husman

  • Husmans panerade schnitzel

    med bearnaise, rödvinssås, ärtor, pommes/stekt potatis

  • Tacobuffé

    med tillbehör

  • Veg: Tacobuffé med quornfärs

    med tillbehör

  • Pasta

    med strimlad biff i gorgonzolasås

  • Kycklingwok

    med thai basilika och chili

  • Räksallad

    med pasta, soltorkad tomat och basilika

  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik, Kebabsallad

La Fontana

  • La fontana special Black & white buffé

    Helstekt fläskfilé & kycklinglårfilé med ugnsbakad potatis och pommes

  • Veckans sallad: Halloumi Sallad
  • Dagens pizza: Nerso

    oxfilé, champinjoner, färsk vitlök, körsbärstomater, mozzarella och ruccola

Pinoccio

  • Pizza 1–39
  • Tallrik, sallader och rulle

    Kebab, kyckling eller falafel

  • Black and white

    med rödvinssås, bearnaise, stekt potatis

  • Panerad fiskfilé

    med remouladsås, grönsaker och kokt potatis

Universitetsklubben

  • Veg Gnocchi

    i tomat och basilikasås

  • Brieostfylld kycklingfilé

    serveras med ugnsbakad potatis och dragonsås

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: Nattbakad fransyska från Valdemarsvik

    potatisgratämg, picklad lök, peppparsås

  • Dagens grönt: Najas stekost från Norrköping

    rostad potatis, picco de gallo, paprikakräm

  • Stångs klassiker: Wallenbergare

    potatis, lingon, ärter, skirat smör

  • Veckans sallad: Kycklingsallad

    rostade rotfrukter, örtpesto, sotad broccoli, picklad rödlök, krutonger, örtmajonnäs

  • Veckans dessert: Blåbärskompott

    brynt smörkaka, citronkräm

Pegs & Tails

  • Fläskfilé

    Serveras med bearnaisesås, rödvinssås samt rostad potatis

  • Halstrad fläckig havskatt

    Serveras med ansjovis- och västerbottenostsås samt potatiskaka

  • Champinjonbolognese

    Serveras med färsk tagliatelle

  • Varmrökt lax med chili och lime

    Serveras med kokt potatis, dill- och romsås

  • Sallad med handskalade räkor

    Ägg från Ås-gård och picklad rödlök

Friday, November 15