Lunch menu

Wednesday, 13 November

Brödernas kök

  • Asiatisk bowl

    Ris, stekt karré, kålsallad, sesamfrön, salladslök, sallad, soja

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsost crème

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök- och tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta och serranoskinka

    mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- och nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

Restaurang Chili & Lime

  • Baconfylld färsbiff (svensk blandfärs)

    med gräddsås och lingon, serveras med inlagd gurka och potatismos eller kokt potatis

  • Grillad nötchorizo

    serveras med gurkmajonnäs och potatismos

  • Egenpanerad torskfilé

    med skagensås,
serveras med kokt potatis och citron

  • Poke bowl

    Vietnamesisk eller japansk

  • Asiatisk lunchbuffé
  • Vegetariskt: Wokade grönsaker

    Med cashewnötter

  • Vegetariskt: Wokade äggnudlar

    Med grönsaker, vårrulle och jordnötssås

  • Grill: Kycklingspett

    Med wokade grönsaker och jordnötssås

Restaurang Husman

  • Husmans Låda

    med kotlett, potatismos, bacon- och rödvinssås, inlagd gurka och kryddsmör

  • Stekt strömmingsflundra

    med potatismos och skirat smör

  • Veg: Bön- och kesofylld paprika

    med potatismos

  • Pasta

    med kyckling, vitlök, sambal oelek, grädde och paprika

  • Kycklingwok

    med mango, lime och färsk ingefära

  • Räksallad

    med matvete, citron och ägghalva

  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik, Kebabsallad

La Fontana

  • La fontana special grill buffé

    Entrécote, kycklinglårfilé och fläskfilé med ugnsbakad potatis och ris

  • Veckans sallad: Halloumi Sallad
  • Dagens pizza: La fontana Pizza

    Fetaost, champinjoner, kronärtskocka, paprika, vitlök, tomater, mozzarella, ruccola

Pinoccio

  • Pizza 1–39
  • Tallrik, sallader och rulle

    Kebab, kyckling eller falafel

  • Fläskkotlett schnitzel

    med stekt potatis och bearnaisesås

  • Pasta Carbonara

    med bacon och riven ost

Universitetsklubben

  • Veg lasagne

    på sojafärs serveras med tomatsås

  • Klassisk lasagne

    serveras med tomatsås

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: Fläskschnitzel från Skänninge

    rostad potatis, vispat kryddsmör, rödvinssås

  • Dagens grönt: Blomkålscurry

    ris, ingefärspicklad morot, libabröd

  • Stångs klassiker: Wallenbergare

    potatis, lingon, ärter, skirat smör

  • Veckans sallad: Kycklingsallad

    rostade rotfrukter, örtpesto, sotad broccoli, picklad rödlök, krutonger, örtmajonnäs

  • Veckans dessert: Blåbärskompott

    brynt smörkaka, citronkräm

Pegs & Tails

  • Fiskgratäng

    Serveras med örter och räkor

  • Halstrad fläckig havskatt

    Serveras med ansjovis- och västerbottenostsås samt potatiskaka

  • Champinjonbolognese

    Serveras med färsk tagliatelle

  • Varmrökt lax med chili och lime

    Serveras med kokt potatis, dill- och romsås

  • Sallad med handskalade räkor

    Ägg från Ås-gård och picklad rödlök

Wednesday, November 13