Lunch menu

Friday, 8 November

Brödernas kök

  • Poké bowl med ris och rå laxfilé

    Picklad rödkål, mango, sojabönor, picklad rödlök, salladslök, sesamfrön, srirachamajo och soja

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsost crème

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök- och tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta och serranoskinka

    mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- och nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

Restaurang Chili & Lime

  • Fläskfilé black & white (pepparsås & bearnaise)

    serveras med stekt potatis

  • Ugnsgrillad laxfilé

    med romsås, serveras
med fänkålsallad och kokt potatis

  • Poke bowl

    Vietnamesisk eller japansk

  • Asiatisk lunchbuffé
  • Vegetariskt: Wokade grönsaker

    Med cashewnötter

  • Vegetariskt: Wokade äggnudlar

    Med grönsaker, vårrulle och jordnötssås

  • Grill: Kycklingspett

    Med wokade grönsaker och jordnötssås

Restaurang Husman

  • Husmans panerade schnitzel

    med bearnaise, rödvinssås, ärtor, pommes/stekt potatis

  • Isterband

    med persiljestuvad potatis och rödbetor

  • Veg: Grönsaksbiffar

    med bearnaise, ärtor, pommes/stekt potatis

  • Pasta

    med skinka och ädelostsås

  • Kycklingwok

    med mango, lime och färsk grön chili

  • Räksallad

    med fetaost, ägghalva och Red hot chili

  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik, Kebabsallad

La Fontana

  • La fontana special street food buffé

    Högrevsburgare, Laluna pizza, kycklingpizza, buffalowings, lökringar med klyftpotatis, pommes

  • Veckans sallad: Halloumi Sallad
  • Dagens pizza: Nerso

    oxfilé, champinjoner, färsk vitlök, körsbärstomater, mozzarella och ruccola

Pinoccio

  • Pizza 1–39
  • Tallrik, sallader och rulle

    Kebab, kyckling eller falafel

  • Stekt biff

    med rödvinssås, bearnaisesås, grilltomat, potatis

  • Panerad fiskfilé

    med remouladsås, grönsaker och kokt potatis

Universitetsklubben

  • Sojafärsfylld paprika

    serveras med couscous

  • Lammfärsbiffar

    med fetaost serveras med rostad potatis och rosmarinsky

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: Boeuf bourguignon på högrev (Valdemarsvik)

    potatispuré, sidfläsk från Skänninge, svamp, lök, rödvinssky

  • Dagens grönt: Rotfruktsbiff

    havreris, sotad broccoli, picklad lök, getaostkräm

  • Stångs klassiker: Wallenbergare

    potatis, lingon, ärter, skirat smör

  • Kräftsallad

    pasta, dillpicklad gurka, tomater, kavringsmulor, ärtskott, kräm på Boxholms chiliost

  • Veckans dessert: Blåbärskompott

    brynt smörkaka, citronkräm

Pegs & Tails

  • Viltfärsbiffar

    Serveras med potatispuré och trattkantarellsås

  • Frasig färsk sej

    Serveras med kokt potatis, dansk remouladsås och gröna ärtor

  • Krämig kantarellpasta

    Serveras med parmesan

  • Varmrökt lax med chili och lime

    Serveras med kokt potatis, dill- och romsås

  • Sallad med handskalade räkor

    Ägg från Ås-gård och picklad rödlök

Friday, November 8