Lunch menu

Monday, 10 June

Brödernas kök

  • Shawarmabowl

    Ris, grillad kyckling, tomat- och löksallad, hummus och myntayoghurt

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsost crème

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök- och tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Räk- och nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

  • Medelhavssallad med pasta och serranoskinka

    mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

Restaurang Chili & Lime

  • 1. boeuf bourguignon

    (högrev, rött vin, champinjoner, bacon, syltlök, timjan), serveras med ris eller kokt potatis

  • 2. A. kålpudding med gräddsås & lingon

    serveras med kokt potatis

  • 2. B. stekt panerad flundrafilé med tartarsås

    serveras med kokt potatis & citron

  • 3. POKE BOWL

    vietnamesisk eller japansk

  • 4. asiatisk lunchbuffé!
  • 6. VEGETARISKT:

    1: wokade grönsaker med cashewnötter 2: wokade äggnudlar med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås

  • GRILL:

    kycklingspett med wokade grönsaker & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Stekt panerad kummelfilé

    med västkuströra & kokt potatis

  • Köttbullar

    med stuvade makaroner eller kokt potatis, gräddsås & lingon

  • Veg: Pasta "Quattro Fromagio"

    med spenat & hackade nötter

  • Pasta: med fläskfilé

    bacon, färdka champinjoner & ost

  • Wok: Kyckling

    med färsk ingefära & Thai basilika

  • Sallad: Räkor med röd quinoa

    äpple, vattenmelon, ägghalva & Red hot chili

  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik

La Fontana

  • Panerad rödspätta

    med smör stekt potatis och remouladsås

  • Butter chicken med ris
  • Huset lasagne med grönsallad
  • Veckans sallad: Halloumisallad
  • Dagens pizza: Afandi Pizza

    halloumi, körsbärstomater, oliver, balsamico och ruccola

Pinoccio

  • 1-kycklingschnitzel

    med stekt potatis och bearnaise

  • 2-panerad fiskfilé

    med wokade grönsaker, kokt potatis och remouladsås

Universitetsklubben

  • Örtslungad falafel

    med chiliaioli och grönsaksris

  • Panerad spätta med remouladså

    gröna ärtor och kokt potatis

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: färsbiff på kött från östergötland

    potatistomp smaksatt med gräslök, morötter, öl- och löksky

  • Dagens grönt: gnocchi

    tomatsås, linser, ruccola, parmesankräm

  • Stångs klassiker: stångs wallenbergare

    potatis, lingon, ärter, skirat smör

  • Veckans sallad: varmrökt laxsallad

    potatissallad, körsbärstomater, gurka, örter, sommarlöksmajonnäs

  • Veckans dessert

    chokladmousse

Pegs & Tails

  • Köttbullar med len potatispuré

    Serveras med gräddsås, rårörda lingon, samt pressgurka

  • Nattbakad svensk flankstek

    Serveras med örtrostad potatis & chipotle bearnaise

  • Veckans green: Surdegspizza

    Med fyra ostar, tomatsås & lök

  • Varmrökt lax med chili & lime

    Serveras med kokt potatis, dill- & romsås samt pressgurka

  • Sallad med handskalade räkor

    Serveras med kokt ägg från Ås & syrad rödlök

  • Nykokta svenska blåmusslor (slut för dagen)

    Grädde, vin & lökar, persilja, chili samt vitlöksbröd

Monday, June 10